Son Dakika
--:--:--
Ekonomi

Cesur Ambalaj sanayi ambalajlarını dikey entegre tesislerinde üreterek 94 ülkeye ulaştırıyor

İstanbul Kartal merkezli ve Bilecik fabrikalı Cesur Ambalaj, big bag ve endüstriyel ambalaj çözümlerini dikey entegre tesislerinde üreterek 94 ülkeye ihraç ediyor.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Cesur Ambalaj sanayi ambalajlarını dikey entegre tesislerinde üreterek 94 ülkeye ulaştırıyor

Türkiye merkezi İstanbul Kartal’da, üretim fabrikası ise Bilecik’te yer alan Cesur Ambalaj, big bag, iç torba ve palet örtüsü üretimiyle 94 ülkeye uzanan geniş bir satış ağı üzerinden faaliyetlerini sürdürüyor.

Ürün gamı gıda, ilaç, kimya, mineral ve yem sektörlerinde kullanılan Cesur Ambalaj, Türkiye’nin ilk 1000 ihracatçısı arasında yer alıyor. Şirketin temelleri 1930 yılında çuval ithalatı ve satışı ile atıldı. Ardından geçen süreçte firma büyümesini aşamalı adımlarla sürdürdü:

  • 1930: Çuval ithalatı ve satışıyla kuruluş
  • 1963: Cesur Çuval A.Ş. tescili ve çuval dikiş atölyesi
  • 1981: Entegre polipropilen küçük çuval üretimi
  • 1983: İlk ihracat
  • 2005: İngiltere’de ilk satış ofisi
  • 2021: Film hattıyla stretch hood üretimi
  • 2023: Bilecik’teki yeni fabrikada ekstrüzyon, dokuma ve dikim
  • 2024: Mısır’daki entegre üretim tesisinin devreye girmesi

Farklı kıtalara yayılan küresel satış ve tedarik operasyonu

İngiltere’de faaliyete geçen ilk satış noktasının ardından şirketin küresel ağı farklı coğrafyalara genişledi. Avrupa pazarında İngiltere, Fransa, Hollanda, Almanya, İsveç, Polonya, İspanya ve Portekiz yer alıyor. Amerika kıtasında ABD, Kanada, Meksika, Peru ve Şili pazarında varlık gösteren şirket, Kuzey Afrika’da ise Mısır ve Tunus üzerinden alıcılara ulaşıyor. Big bag gibi teknik detaylar içeren endüstriyel ürünlerde satış temasının doğrudan alıcıya yakın kurulması, sipariş öncesindeki teknik gereksinimlerin belirlenmesinde kritik rol oynuyor. Alıcının torbaya dolduracağı malzemeyi, kaldırma yöntemini ve boşaltma hattını eksiksiz tanımlaması gerekiyor. Bu unsurlar netleşmediğinde sahada dolum ve taşıma aksaklıkları ortaya çıkabiliyor.

Dikey entegre modelde big bagi meydana getiren iplik, kolon, kumaş, laminasyon ve PE liner gibi tüm alt bileşenler kurum bünyesinde imal ediliyor. Söz konusu bileşenler tesis laboratuvarında test edilerek belirlenen kalite kriterlerini karşıladığında montaj hattına alınıyor. İmalatı biten torbalar ise teknik sınıflarına uygun son testlere tabi tutuluyor. Özel ölçü, farklı kulp tasarımı veya spesifik iç torba içeren standart dışı taleplerde kumaş, kolon ve liner tek bir üretim planı dahilinde eşzamanlı hazırlanabiliyor. 2023 yılında Bilecik’te devreye alınan ekstrüzyon, dokuma ve dikim hatları ile 2024’te Mısır’da üretime başlayan entegre tesis bu operasyonel gücü uluslararası alana taşıdı.

Taşınan malzemenin özelliklerine göre şekillenen ürün grupları

Kullanılacak torbanın niteliğini doğrudan taşınacak malzemenin fiziksel ve kimyasal yapısı belirliyor. Şirketin portföyündeki başlıca ürün sınıfları şu ihtiyaçlara göre ayrılıyor:

  • Gıda tipi big bag: Basınçlı temiz odalarda üretim ve kontaminasyon riskinin azaltılması
  • Antistatik big bag: Dolum ve boşaltmada statik elektrik davranışının kontrol edilmesi
  • Ventilli big bag: Patates, soğan, fasulye, tahıl ve kereste gibi havalanması gereken ürünler
  • Bitumen big bag: Bitüm ve asfalt gibi yüksek sıcaklıkta doldurulan malzemeler için ısıya dayanıklı iç liner
  • Bariyer liner: Dış etkenlere karşı iç torba koruması
  • Stretch Hood, Shrink Hood ve Y Hood: Paletli yüklerin örtülmesi

Tasarım tarafında ise 4 kaldırma, 1 ve 2 kaldırma, U panel ve Q Bag modelleri sunuluyor. Tek kulplu 1 ve 2 kaldırma seçenekleri otomatik dolum hatlarına entegre edilecek biçimde geliştiriliyor. Dolayısıyla aynı malzemeyi işleyen iki farklı tesis, dolum mekanizmalarına bağlı olarak tümüyle farklı gövde yapılarını tercih edebiliyor.

Teknik standartlar, laboratuvar testleri ve geri dönüşüm

Endüstriyel ambalaj alımlarında güvenli çalışma yükü ve güvenlik katsayısı temel kriterlerin başında geliyor. Tek kullanımlık torbalarda 5:1 katsayısı aranırken, çok kullanımlık modellerde bu oran 6:1 seviyesine çıkıyor. Örneğin 1000 kilogramlık güvenli çalışma yüküne sahip bir torba, kullanım amacına göre bu ağırlığın beş veya altı katına dayanacak şekilde test ediliyor. Tehlikeli sınıfına girmeyen esnek dökme yük torbalarının standartları ISO 21898 normlarında belirleniyor. Alıcıların test raporunun satın alınacak ölçü, gramaj ve kaldırma tipine ait olup olmadığını ve etiket bilgileriyle uyumunu denetlemesi gerekiyor. Yığın yoğunluğu, hedef dolum kapasitesi ve tavan yükseklik sınırının net paylaşılması teklif aşamasını hızlandırıyor.

Kalite yönetimini ISO 9001, ISO 14001, ISO 50001, BRCGS, Ecovadis ve HACCP belgeleriyle yürüten işletme, kendi laboratuvarında iplik ve kumaş gerilme-uzama, hızlandırılmış UV, laminasyon mukavemeti, eleme, basınç, yırtılma, devirme, düşürme, istifleme, iletkenlik ve topraklama testlerini uyguluyor. Hijyenik gıda torbaları için temiz oda yatırımı 2003 yılında başlatıldı ve imalat pozitif hava basınçlı odalarda gerçekleştiriliyor. Dış ortam kaynaklı toz riskine karşı kaplama ve çok katmanlı bariyer astar tercihleri ürüne göre optimize ediliyor. Ayrıca sürdürülebilirlik kapsamında big bag ve stretch hood ürünlerinde yüzde 30’a varan oranlarda tüketici ve üretim sonrası geri dönüştürülmüş granüller kullanılıyor. Kullanılmış torbaların ayrıştırılması, parçalanıp eritilerek yeniden hammaddeye dönüştürülmesi döngüsel üretim sisteminin temelini oluşturuyor.

Benzer Haberler

Tümü
Nexora Danışmanlık 13 Farklı İnsan Kaynakları ve Yönetim Hizmetini Tek Çatıda Birleştirdi
Nexora Danışmanlık 13 Farklı İnsan Kaynakları ve Yönetim Hizmetini Tek Çatıda Birleştirdi
Bursa Nilüfer’deki atölye ortaokuldan yetişkinlere çizim ve sınav müfredatını aktarıyor
Bursa Nilüfer’deki atölye ortaokuldan yetişkinlere çizim ve sınav müfredatını aktarıyor
Bilecik’te çok katmanlı polietilen film üretimi beşinci yılına girdi
Bilecik’te çok katmanlı polietilen film üretimi beşinci yılına girdi
Cesur Ambalaj sanayi ambalajlarını dikey entegre tesislerinde üreterek 94 ülkeye ulaştırıyor
Cesur Ambalaj sanayi ambalajlarını dikey entegre tesislerinde üreterek 94 ülkeye ulaştırıyor
Basın bülteni hazırlama ve dağıtım süreçleri tek platformda toplanıyor
Basın bülteni hazırlama ve dağıtım süreçleri tek platformda toplanıyor
Ticaret Bakanı Bolat: İİT ülkeleriyle ticaret hacmi 119,1 milyar dolara ulaştı
Ticaret Bakanı Bolat: İİT ülkeleriyle ticaret hacmi 119,1 milyar dolara ulaştı
Haberin Doğru Adresi
Halk Gazetesi

Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.

TikTok Ücretsiz Beğeni