İstanbul’u sarsan ‘ünlüler’ merkezli uyuşturucu soruşturması derinleşirken, operasyonun son durağında sürpriz bir isim belirdi: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılarak tutuklanan Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu’nun kardeşi Ali Kaya. Savcılık kaynaklarından gelen bu bilgi, kamuoyunda yankı uyandırdı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Kaçakçılık, Narkotik ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen, tanınmış simaların da adının geçtiği ‘uyuşturucu’ operasyonları hız kesmiyor. Şehirde yankı uyandıran bu hassas soruşturma, son durağında oldukça dikkat çekici bir ismi daha ağırladı.
Soruşturmanın genişleyen kapsamı dahilinde, kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim olan Ali Kaya‘nın da gözaltına alındığı bilgisi paylaşıldı. Kaya’nın kimliği ise bu habere ayrı bir boyut katıyor: Kendisi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılarak tutuklanan Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu’nun kardeşi. Bu gelişme, hem siyaset hem de magazin kulislerinde büyük bir şaşkınlık ve merak uyandırdı.
Savcılık kaynaklarından sızan bilgilere göre, operasyonun derinleştiği ve çeşitli bağlantıların mercek altına alındığı anlaşılıyor. Ali Kaya’nın gözaltına alınmasıyla birlikte, soruşturmanın seyrinin ne yöne evrileceği, kimlerin ifadesine başvurulacağı gibi sorular da gündeme geldi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı‘nın bu çok yönlü incelemesinin, ilerleyen saatlerde yeni detayları gün yüzüne çıkarması bekleniyor. Kamuoyu, bu kritik soruşturmadan gelecek her yeni açıklamayı pür dikkat takip ediyor.
Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.