Gıda Denetimleri ve Uygunsuzluklar Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda denetimleri sonucunda ortaya çıkan uygunsuzlukları “Gıda Kamuoyu Duyurusu Sistemi” aracılığıyla ilan ediyor. Buna göre, hayatı ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek şekilde bozulmuş…
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda denetimleri sonucunda ortaya çıkan uygunsuzlukları “Gıda Kamuoyu Duyurusu Sistemi” aracılığıyla ilan ediyor. Buna göre, hayatı ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek şekilde bozulmuş veya değiştirilmiş gıdaları üreten veya satan firmaların bilgileri paylaşılıyor.
Denetimlerde alınan numuneler, Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü’nde inceleniyor. Ankara Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürü Yusuf Varlık’a göre, her numune laboratuvar ortamında incelenerek uygunluk durumu tespit ediliyor. Türkiye genelinde bulunan 41 laboratuvarda yapılan analizler sonucunda uygunsuz gıdalar toplanıyor ve satış yapan iş yerlerine ceza uygulanıyor.
Ankara Gıda Kontrol Laboratuvarı, yurt içinde olduğu gibi yurt dışına da hizmet götürüyor. Varlık’a göre, Polonya, Kuzey İrlanda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Kazakistan ve Hindistan gibi ülkelere analiz hizmeti sunuluyor. Laboratuvar, dünya çapında saygın bir konuma sahip.
Ankara Gıda Kontrol Laboratuvarı, yıllık 23 bin numunede 1 milyon 800 bin analiz gerçekleştiriyor. Laboratuvar, dünya standartlarında donanıma sahip ve 16 laboratuvar birimine sahip. Laboratuvar yetkilileri, günde ortalama 150-200 numune aldıklarını ve mikrobiyolojik analizlerin ön planda olduğunu belirtiyor.
Laboratuvar yetkilileri, gıda zehirlenmelerine karşı önlemlerin önemini vurguluyor. Tüketilen gıdaların hijyenine dikkat edilmesi ve doğru saklama koşullarının sağlanması gerektiği belirtiliyor. Ayrıca, gıdaların yeterince pişirilmesi ve kişisel hijyenin korunması gerektiği üzerinde duruluyor.
Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.