Son Dakika
--:--:--
Teknoloji

İstenmeyen SMS ve Aramalara Karşı Yeni BTK Tedbirleri Devreye Giriyor

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, istenmeyen SMS ve aramalara karşı yeni tedbirleri duyurdu. BTK’ye gelen şikayetler üzerine alınan kararlar, tüketiciyi aldatmaya yönelik mesaj ve aramaları engelleyecek.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
İstenmeyen SMS ve Aramalara Karşı Yeni BTK Tedbirleri Devreye Giriyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) gelen rahatsız edici SMS ve arama şikayetleri üzerine yeni düzenlemeler yapıldığını duyurdu. Bakan Uraloğlu, milli güvenlik ve kamu düzenine aykırı faaliyetleri önlemeye yönelik alınan kararlar kapsamında, vatandaşları aldatmaya veya paniğe sevk eden mesaj ve aramaların engelleneceğini belirtti.

Yeni Düzenlemelerle Tüketici Hakları Korunacak

Yapılan düzenlemelerle, elektronik haberleşme hizmeti sunan işletmeciler ve yetkili acenteler, yalnızca kendi abonelerini telefonla arayabilecek ve SMS/MMS gönderebilecek. Kendi aboneleri dışındaki kişilere yönelik pazarlama, tanıtım veya bilgilendirme amaçlı aramalar ve mesaj gönderimleri yasaklandı.

Bu kuralın ihlali durumunda, işletmecilere yönelik idari yaptırımlar uygulanacak. İhlalin devam etmesi veya tüketici mağduriyetinin oluşması halinde, çağrı taşıma ve sonlandırma gibi hizmetler sınırlandırılabilecek veya tamamen durdurulabilecek.

Sabit telefon hizmeti sunan işletmeciler tarafından kullanılmayan numaraların ikincil tahsisi iptal edilecek. Ayrıca, arayan hat bilgisinin yalnızca numaralardan oluşturulması engellenerek, 850’li veya coğrafi alan kodlu numaralar üzerinden gönderilen SMS’ler de kısıtlanacak. Mesaj gönderimi, yetkili kişinin güvenli elektronik imzasıyla zorunlu hale getirildi.

Bakan Uraloğlu, yurt dışından Türkiye’deki abonelere gönderilen ve URL veya bağlantı içeren SMS/MMS’lerin BTK tarafından yetkilendirilen işletmeciler tarafından engelleneceğini de ekledi. Bu hizmetler için abonelik başvurularının ve ilgili bilgi belgelerinin Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) yoluyla alınması zorunlu hale getirildi.

Benzer Haberler

Tümü
TÜBA’dan COP31’e İklim Değişikliğiyle Mücadele İçin Bilimsel Yol Haritası
TÜBA’dan COP31’e İklim Değişikliğiyle Mücadele İçin Bilimsel Yol Haritası
TÜBİTAK Ateş Serbest-2026 Tatbikatı’nda Yeni Teknolojilerini Tanıttı
TÜBİTAK Ateş Serbest-2026 Tatbikatı’nda Yeni Teknolojilerini Tanıttı
TÜBİTAK Uzay Kongresinde Teknolojilerini Sergiledi
TÜBİTAK Uzay Kongresinde Teknolojilerini Sergiledi
Milli Takım 19. Astronomi Olimpiyatı’nda 5 Madalya Kazandı
Milli Takım 19. Astronomi Olimpiyatı’nda 5 Madalya Kazandı
Öğrenciler Balkan Bilgisayar Olimpiyatı’ndan 4 Madalya ile Döndü
Öğrenciler Balkan Bilgisayar Olimpiyatı’ndan 4 Madalya ile Döndü
Koçyiğit Milli Teknoloji Hamlesiyle Yerli Ürünlerle Yatırım Vurgusu Yaptı
Koçyiğit Milli Teknoloji Hamlesiyle Yerli Ürünlerle Yatırım Vurgusu Yaptı
Haberin Doğru Adresi
Halk Gazetesi

Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.

TikTok Ücretsiz Beğeni