Ülkemizde yer alan yabancıların sınır dışı edilmeleri ve ülkemize tekrar girişlerinin engellenmesine deport adı verilmektedir. Yabancıların ülkemizde, vize ihlali yapması, çalışma izni olmaksızın ülkemizde çalışması, kanuna ve ahlaka aykırı davranışlarda bulunması, ulusal güvenlik açısından risk taşıması, toplum sağlığı açısından risk taşıması ve oturma izni bulunmaması ya da süresinin bitmiş olması gibi nedenler ile deport edilmesi söz konusu olmaktadır.
Hakkında deport kararı alınan kişilerin ülkemize tekrar girebilmesi ancak deport kararının kaldırılması ile mümkün olmaktadır. Hukuk-ag.com yabancılar hukuku alanında tecrübeli avukatları aracılığı ile deport kaldırılması davalarında hizmet sunmaktadır. Deport edilen kişiler eş ve çocuklarından ayrı yaşamaktadır. Ayrıca gittikleri ülkelerde sıkıntılı durumlar ile de karşı karşıya kalmaktadır. Bu durum aile birliğini sarsmakta ve Boşanma dilekçesi örneği ile aile mahkemelerine başvurular yapılabilmektedir.
Miras Avukatı ve Deport Kararı
Miras avukatı uzmanlık alanı miras hukuku davalarıdır. Deport kararı kişiye tebliğ edildiği an itibari ile kişi 15 gün içerisinde iptal davası açma hakkına sahiptir. Yabancıya ülkeyi terk etmesi için 15 gün süre tanınmaktadır. Bu 15 günlük süre içerisinde ülkeyi terk etmeyen yabancılar yakalanarak oldukça zorlu bir sürecin içerisine girmiş olmaktadırlar.
Hukuk-ag.com belirlenen süre içerisinde iptal davasının açılması için gerekli tüm yazışma ve başvuruları yapmaktadır. Hukuk-ag.com aracılığı ile deport iptal davasında yetkili olan idare mahkemesine başvuruda bulunarak, alınan bu kararın hukuka uygunluğunun denetlenmesi istenmektedir. İptal davalarında yetkili olan idare mahkemesi, deport işlemini uygulayan idareye en yakın olan idare mahkemesidir.