Son Dakika
--:--:--
Dünya

Şok Olay: Peru’da Yıldırım Düşmesi, 1 Futbolcunun Ölümüne Neden Oldu

Peru’da bir futbol maçı sırasında yaşanan yıldırım düşmesi, bir futbolcunun hayatını kaybetmesine ve beş kişinin yaralanmasına yol açtı. Bu trajik olay, spor etkinliklerinde güvenlik önlemlerinin artırılması çağrılarına sebep oldu. Yıldırım…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Şok Olay: Peru’da Yıldırım Düşmesi, 1 Futbolcunun Ölümüne Neden Oldu

Peru’da bir futbol maçı sırasında yaşanan yıldırım düşmesi, bir futbolcunun hayatını kaybetmesine ve beş kişinin yaralanmasına yol açtı. Bu trajik olay, spor etkinliklerinde güvenlik önlemlerinin artırılması çağrılarına sebep oldu.

Yıldırım Çarpması Sonrası Korkunç Olay

Peru’nun Huancayo eyaletine bağlı Chilca’da, Juventud Bellavista ile Familia Chocca takımları arasında oynanan bölgesel turnuvada, 39 yaşındaki futbolcu Jose Hugo de la Cruz Meza, hakemin gök gürültüsü nedeniyle maçı durdurma kararı aldığı sırada yıldırım çarpması sonucu olay yerinde hayatını kaybetti. Maçın 22. dakikasında, Juventud Bellavista’nın 2-0 önde olduğu sırada, fırtınanın şiddetlenmesi üzerine oyuncular soyunma odasına doğru hareket ederken yıldırım düştü ve en az sekiz oyuncu yere yığıldı.

Yaralıların Durumu ve Güvenlik Endişeleri

Yıldırım düşmesi sonucu yaralanan futbolculardan 40 yaşındaki kaleci Juan Chocca Llacta, ciddi yanıklarla hastaneye kaldırıldı. 16 ve 19 yaşlarındaki iki genç ile 24 yaşındaki Cristian Cesar Pituy Cahuana‘nın sağlık durumlarının stabil olduğu bildirildi.

Bu trajik olay, özellikle deniz seviyesinden 3.250 metre yükseklikteki Huancayo gibi bölgelerde spor etkinliklerinde güvenlik protokollerinin artırılması gerektiğini gündeme taşıdı. Mühendis Lucho Duarte, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, “Bu korkunç olay, açık hava etkinliklerinde yıldırıma karşı korunmanın önemini hatırlatıyor. Spor tesislerinde koruyucu sistemler ve fırtına sırasında faaliyetlerin derhal durdurulması gereken güvenlik protokolleri uygulamalıyız,” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, bu yılın Şubat ayında Endonezya’da da benzer bir olay meydana gelmiş, 35 yaşındaki futbolcu Septain Raharja, bir hazırlık maçında yıldırım çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.

Benzer Haberler

Tümü
Gagavuzya Başkanı Evghenia Gutul Cezaevinden Yazdığı 30 Mektubu Kitaplaştırdı
Gagavuzya Başkanı Evghenia Gutul Cezaevinden Yazdığı 30 Mektubu Kitaplaştırdı
Rusya Zaporijya Nükleer Santraline Ukrayna İHA Saldırısı Düzenledi İddiasında Bulundu
Rusya Zaporijya Nükleer Santraline Ukrayna İHA Saldırısı Düzenledi İddiasında Bulundu
İran Bender Abbas ve Basra Körfezi’nde Peş Peşe Patlamalar Duyuldu
İran Bender Abbas ve Basra Körfezi’nde Peş Peşe Patlamalar Duyuldu
Slovenya’da Aşırı Sağcı Janez Jansa Yeniden Başbakan Oldu
Slovenya’da Aşırı Sağcı Janez Jansa Yeniden Başbakan Oldu
AB’den Netanyahu’nun Gazze’de Yüzde 70 İşgal Talimatına Tepki
AB’den Netanyahu’nun Gazze’de Yüzde 70 İşgal Talimatına Tepki
Pakistan Dışişleri Bakanı Dar ABD’li mevkidaşı Rubio ile görüştü
Pakistan Dışişleri Bakanı Dar ABD’li mevkidaşı Rubio ile görüştü
Haberin Doğru Adresi
Halk Gazetesi

Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.

TikTok Ücretsiz Beğeni