Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulları Yüksek İlgi Görüyor
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin verdiği bilgiye göre, Ofis ile YÖK Başkanlığı arasında 2022 yılında imzalanan protokol kapsamında Ankara, İstanbul, Kocaeli ve İzmir’de siber güvenlik meslek yüksekokulları açıldı. 2023-2024 eğitim döneminde başlayan bu yüksekokullara olan ilgi, bu yıl da devam ediyor.
“Siber Güvenlik Analistliği ve Operatörlüğü” En Çok Tercih Edilen Programlar Arasında
“Siber Güvenlik Analistliği ve Operatörlüğü” programı, yaklaşık 10 bin ön lisans programı arasında en çok tercih edilen ilk 8 program arasında yer alıyor. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulu, 456,51 taban puanıyla listenin 1’inci sırasında yer alırken, Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulu 3’üncü sıraya, Ankara Üniversitesi (AÜ) Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulu 6’ncı sıraya ve Ege Üniversitesi Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulu ise 8’inci sıraya yerleşti.
İşbirliği ve Destekler Devam Ediyor
Siber güvenlik meslek yüksekokullarına gösterilen ilgi, yerli ve milli ekosisteminin nitelikli uzman ihtiyacı için kritik bir öneme sahipken, sektör de bu okulları destekliyor. Firmalar, 2023-2024 döneminde eğitmen, burs, laboratuvar ihtiyaçlarının karşılanması gibi konularda katkılarını sunmuş ve 2024-2025 dönemi için de işbirliği havuzunu genişletmeye devam ediyor.
Öğrencilerin Pratik Deneyim Kazanması
Yüksekokullardaki eğitim müfredatı sektörün de dahil olduğu etkinlikler ve faaliyetlerle desteklenirken, öğrenciler saha ziyaretleri yaparak teorik bilgileri nasıl uygulandığını gözlemleme fırsatı buluyor. Ayrıca, siber güvenlik alanında dergi içeriği hazırlanması, blog yazıları gibi faaliyetlerle bilgilerini pekiştiriyor ve araştırma projelerinde yer alıyorlar.
Çevrim İçi Eğitim Programları Devam Ediyor
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, yaz dönemi için siber güvenlik meslek yüksekokulu öğrencilerine yönelik hazırladığı çevrim içi eğitim programını sürdürerek öğrencilere destek olmaya devam ediyor.