Venera Programı’ndan Gönderilen Kapsül Yeryüzüne Tehlike Saçabilir Uzay gözlemcileri, Venera programı kapsamında atmosfere girebilecek bir kapsülün yaklaşık 10 Mayıs civarında Dünya’ya çarpabileceği konusunda uyarıda bulundu. Hollandalı uydu takip uzmanı Dr….
Uzay gözlemcileri, Venera programı kapsamında atmosfere girebilecek bir kapsülün yaklaşık 10 Mayıs civarında Dünya’ya çarpabileceği konusunda uyarıda bulundu. Hollandalı uydu takip uzmanı Dr. Marco Langbroek, kapsülün meteor benzeri bir etkiyle yere düşebileceğini belirtti.
Langbroek, kapsülün yaklaşık iki hafta içinde sıra dışı bir yeniden giriş yapacağını açıkladı. Sovyet Venera görevi sırasında Dünya yörüngesinde sıkışıp kalan 53 yaşındaki bir iniş kapsülünden bahseden uzman, kapsülün Venüs atmosferine dayanıklı olmasına rağmen Dünya atmosferine girişinde tamamen yanmayabileceğini söyledi.
Kapsülün paraşüt sistemine sahip olmasına rağmen sistemin çalışıp çalışmadığının belirsiz olduğunu belirten Langbroek, kapsülün sağ çıkması durumunda yere sert bir şekilde çarpabileceğini ifade etti. Uzmanlara göre, 1 metre çapında ve 500 kilogram ağırlığındaki uzay aracının saatte 250 kilometre hızla atmosfere girişi meteor çarpması etkilerine benzer sonuçlar doğurabilir.
Uzmanlar, kapsülün ne zaman ve nereye düşeceğini belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Tahminlere göre, yeniden girişin 9-10 Mayıs 2025 tarihleri arasında gerçekleşmesi bekleniyor ancak Langbroek, giriş anının belirsizliğini vurgulayarak, kesinlik sağlamanın zor olacağını ifade etti. Sonuç olarak, kapsülün Birleşik Krallık’tan Yeni Zelanda’ya kadar geniş bir coğrafyada yere düşme ihtimali bulunuyor.
Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.