Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Blinken’la Görüştü Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, New York’ta ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’la görüştü. Görüşmeye ilişkin fotoğraflar, Bakanlık sosyal medya hesabından paylaşıldı. Fidan, Etiyopyalı ve…
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, New York’ta ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’la görüştü. Görüşmeye ilişkin fotoğraflar, Bakanlık sosyal medya hesabından paylaşıldı.
New York’ta bulunan Fidan, Etiyopyalı mevkidaşı Selassie ve Somalili mevkidaşı Fiqi ile ayrı ayrı görüştü. Paylaşımda, Ankara Süreci temelinde iki ülke arasındaki gerilime çözüm arayışının sürdüğü belirtildi.
Etiyopya, denize erişimi olmayan en büyük nüfusa sahip ülke. Somaliland ile denize erişim anlaşması imzalayan Etiyopya, bu durumun tepkilerle karşılaşmıştı. Somaliland’ın tanınması vaadi, Somali ve uluslararası toplum tarafından tepkiyle karşılanmıştı.
Fidan, ayrıca Mısır Dışişleri Bakanı Badr Abdelatty ve Hollanda Dışişleri Bakanı Caspar Veldkamp ile de görüşme gerçekleştirdi.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BM 79. Genel Kurulu kapsamında düzenlenen ‘Gazze Konulu’ Bakanlar Toplantısına katıldı. Bu toplantı, Arap Ligi ve İİT Gazze Temas Grubu’nun AB ve Norveç ile işbirliğiyle düzenlendi.
Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.