Jandarma, 33 ilde düzenlediği göçmen kaçakçılığı operasyonlarında 51 şüpheliyi yakaladı. 47 şüpheli tutuklanırken, 2 bin 822 düzensiz göçmen kurtarıldı.
Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda, 33 ilde eş zamanlı olarak göçmen kaçakçılığına yönelik operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda toplam 51 şüpheli yakalandı.
Adana, Ağrı, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bitlis, Çanakkale, Denizli, Edirne, Erzurum, Gaziantep, Hakkâri, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Manisa, Muğla, Muş, Osmaniye, Sakarya, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ ve Van illerinde gerçekleştirilen operasyonlarda, İnsansız Hava Araçları (JİHA) ve çeşitli timler kullanıldı. Yapılan çalışmalar sonucunda 51 şüpheli gözaltına alındı.
Yakalanan şüphelilerden 47’si tutuklanırken, 4 kişi hakkında adli kontrol kararı uygulandı. Operasyonlar neticesinde 143 araç ve 7 bot motoru ele geçirildi. Ayrıca, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan 2 bin 822 düzensiz göçmen yakalanarak ilgili birimlere teslim edildi ve sınır dışı işlemleri başlatıldı.
Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.