Abbas, Mehmet Suat Eygi’nin Ailesine Telefonla Ulaştı Filistin haber ajansı WAFA’nın aktardığına göre, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Türk yazar Eygi’nin babası Mehmet Suat Eygi’ye telefonla ulaşarak başsağlığı dileklerini iletti….
Filistin haber ajansı WAFA’nın aktardığına göre, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Türk yazar Eygi’nin babası Mehmet Suat Eygi’ye telefonla ulaşarak başsağlığı dileklerini iletti.
Abbas, Eygi’nin kaybından dolayı üzüntü duyduklarını ve İsrail’in tutumundan ötürü de öfkeli olduklarını belirterek, adil bir soruşturma için ABD ve Türk makamlarıyla birlikte çalıştıklarını ifade etti. Ayrıca, Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne sunulmak üzere bir şikayet dilekçesi hazırladıklarını da dile getirdi.
Abbas, Eygi’nin hatırasını yaşatmak amacıyla onuruna ‘Kudüs Yıldızı Nişanı’ verileceğini duyurdu. Eygi’nin, Türk-Filistin halkları ve tüm özgür halkların birlikteliğinin simgesi olarak kalacağını vurgulayan Abbas, Filistin halkının özgürlük ve bağımsızlık mücadelesine verdiği destek için Eygi’ye bu nişanın layık görüldüğünü belirtti.
26 yaşındaki Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi, işgal altındaki Batı Şeria’nın Nablus kentine bağlı Beyta beldesinde düzenlenen işgal karşıtı gösteride İsrail keskin nişancısı tarafından açılan ateş sonucu başından vurularak hayatını kaybetmişti. Eygi’nin cenazesi, Aydın’ın Didim ilçesinde defnedilmişti.
Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.