Günümüzde Devletler bazı internet sitelerini etik bulmadığı için engelleme yoluna gitmektedir. Bu durumdan ötürü o ülkenin IP adresiyle bağlanan bir kişi o siteye giriş yapamaz. Ülkemizde bu durum çok sık olarak karşımıza çıkmasa da özellikle bazı ülkelerde bu durum fazlasıyla bakın haldedir. Bunlara örnek olarak Çin, Rusya ve BAE gibi ülkeler örnek olarak verilebilir. Bu kısıtlamaları aşabilmek ve internet ortamında keyif çatabilmek için insanlar VPN kullanmaktadır. Ancak yasaklı sitelere giriş yapmak için insanların yapması gereken bir diğer şey olan DNS ayarları bulunmaktadır. DNS ayarlarınızı değiştirerek yasaklı sitelere giriş yapabilirsiniz. Bilgisayarınızda DNS ayarlarını yaparak yasaklı sitelere giriş yapabilirsiniz. Windows 10 kurulu bir işletim sisteminiz bulunuyorsa bu sistemde DNS ayarlarını yapabilmek mümkündür. Bunun için gerekli adımları yapmanız gerekmektedir.
- DNS Nedir?
- 2020 DNS Listesi
- Yandex
- TTNET
- DYNDNS
- Comodo
- OpenDNS
- DNS Advantage
- Verisign
En İyi Ücretsiz Antivirüs Programı Nelerdir?
- Öncelikle bu sistemde sağ alt kısımda yer alan Wifi alanı üzerinden Ağ ve İnternet ayarlarına giriş yapmalısınız.
- Bu alanda Bağdaştırıcı seçeneklerini değiştir bölümüne giriniz.
- Ağ bağlantıları penceresinde şu anda bağlı bulunduğunuz ağa tıklayarak özelliklerine giriş yapınız.
- Bu kısımda İnternet Protokolü Sürüm 4 yazısının üzerine tıklayarak özelliklerine giriniz.
- Aşağıda bulunan DNS sunucu adreslerini kullan bölümünü işaretleyerek istediğiniz DNS adresini yazabilirsiniz. Bunun için çalışan DNS adreslerini bilmeniz gerekir.
Bu uygulamayla birlikte Windows 10 işletim sisteminde yasaklı sitelere giriş için DNS ayarlarını yapmış olursunuz. Sitelere girmek için bu ayarlar yeterlidir. DNS ayarını doğru bir şekilde bulmanız gerekmektedir. Bunun için biraz araştırma yapmak gerekir. İlgili alanda dikkatinizi çeken bir nokta olacak ki DNS sunucu adresini otomatik al bölümü bulunur. Vazgeçmeniz durumunda DNS sunucu adresini otomatik aldırabilirsiniz. Birçok kişi yasaklı sitelere giriş yapmak için VPN kullanmaktadır. Ancak günümüzde VPN uygulamaları ücretli olabildiği için DNS daha zahmetsiz bir işlemdir. İnternet aleminde çok sayıda kişi bunu bilir ve yapar. DNS ayarlarını yalnızca bilgisayar üzerinden değil aynı zamanda Android ve iOS işletim sistemlerine sahip cihazlarda da yapabilirsiniz.
Telefonda Virüs Nasıl Temizlenir?
DNS Nedir?
DNS, Domain Name Server açılımıyla bilinen bir sistemdir. Türkçesi alan adı sistemidir. İnternete bağlanmak isteyen herkesin ve her cihazın kendine ait bir kimliği bulunmaktadır. Bunu şuna benzetebilirsiniz; Herkesin kendine ait bir parmak izi bulunur. Buda aynı internet için geçerlidir. Herkes için farklı IP adresleri bulunmaktadır. Sayılardan oluşur ve bir siteye girmek için adres çubuğuna girmeniz yeterli olmaktadır. Google.com şeklinde adres çubuğuna yazabilmeniz tamamen DNS sayesindedir. DNS denen sistem günümüzde olmasaydı popüler olan veya tüm internet sitelerine 216.58.165.56 gibi sayıların girilmesi söz konusu olacaktı. Böyle bir durum çok kullanışsız olacağı için DNS bir hayli işe yarar. 216.58.207.163 adresini girerek Google.com adresine giriş yapmanız mümkündür. Ancak günümüzde böyle bir duruma gerek yoktur.
Windows 10 Yasaklı Sitelere Giriş DNS Ayarları Nasıl Yapılır?
2020 DNS Listesi
2020 yılında DNS listesi güncellenmiştir. Kişilerin DNS ayarlarını yapabilmesi için kullanılabilir DNS adreslerini bilmesi gerekmektedir. Bazı DNS adresleri şu şekilde sıralanabilir;
- 8.8.8.8
- 8.8.4.4
Yandex
- 77.88.8.8
- 77.88.8.1
TTNET
- 195.175.39.49
- 195.175.39.50
DYNDNS
- 216.146.35.35
- 216.146.36.36
Comodo
- 8.26.56.26
- 8.20.247.20
OpenDNS
- 208.67.222.222
- 208.67.220.220
DNS Advantage
- 156.154.70.1
- 156.154.71.1
Verisign
- 64.6.64.6
- 64.6.65.6
gibi DNS adreslerini her zaman kullanabilirsiniz. DNS adresleri yalnızca bununla sınırlı değildir. Daha geniş bir listeye ulaşmak için daha fazla araştırma yapmanız gerekebilir. Ancak genel olarak en çok kullanılan DNS Google DNS sistemidir. Kullanıcılar bu DNS ayarıyla istediği sitelere her zaman giriş yapabilmektedir. Sizde birini ilgili yere girerek deneyebilirsiniz.
Bilgisayar Özellikleri Nereden Öğrenirim?
Anakart Modelimi Nasıl Öğrenebilirim?
Adobe Flash Player Nedir, Neden Adobe Flash Player Hatasını Alırız