Öğrenciler Teknoloji Farkındalığını Artırmak İçin Çalışıyor
“Türkçe Doğal Dil İşleme” alanında uluslararası teknoloji markaları oluşturulması hedeflenen yarışmada, Türkçe metinlerin işlenmesi için kullanıcı dostu ve yüksek performanslı kütüphaneler ile veri kümeleri geliştirmeye katkı sağlanıyor. Öğrenciler, veri üretme, açık kaynak araçları kullanma, veri saatleri geliştirme ve işaretsiz verileri işaretli hale getirme konularında çalışmalar yürütüyor.
Finale Kalan Yarışmacılar Yarın Proje Sunacak
“Serbest” ve “Doğal Dil İşleme Senaryosu” kategorilerindeki sunumları değerlendirme sürecine giren yarışmacılardan finale kalanlar, yarın yarışarak dereceye girmeye çalışacak. Yarışmada başarılı olanlara toplamda 480 bin lira ödül verilecek.
Öğrenciler Yapay Zeka Destekli Projelerini Tanıtıyor
Yarışmaya katılan öğrenciler arasında Mersin Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Barış Karacadağ, müşteri hizmetlerinin yetişemediği konularda yapay zekayı kullanarak sorunların çözümünü hızlandırmayı amaçladıklarını belirtiyor. Projelerinde mobil operatörlerin şikayet yorumlarını sınıflandıran Karacadağ, kullanıcı şikayetlerini ele alarak süreci hızlandırmayı planlıyor.
Samsun’dan katılan lise öğrencisi Emir Bartu Ekinci ise yarışmada kendilerine verilen senaryo üzerinden problemi çözmek için yapay zeka kullanarak müşteri yorumlarına çözüm önerisi sunuyor.
Kastamonu’dan gelen “Metaverse” takımının kaptanı Zeynep Öztek ise Türkçe modeller üzerinde çalışarak geliştirdikleri yöntemlerin birleşiminden oluşan bir model ile yarışmaya katılıyor. Öztek, yarışma atmosferinden çok memnun olduklarını ve ilk üçe girmeyi hedeflediklerini dile getiriyor.