Macron’un Gazze ve Lübnan İle İlgili Açıklamaları Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Kanada ziyareti çerçevesinde Montreal kentinde Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile düzenlediği ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Ateşkes Çağrısı…
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Kanada ziyareti çerçevesinde Montreal kentinde Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile düzenlediği ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.
Macron, İsrail’in Lübnan’a saldırılarını değerlendirirken Gazze’de ve İsrail-Lübnan Mavi Hattı’nda ateşkes sağlanması çağrısında bulundu. Gazze’ye insani yardımın ulaştırılması gerektiğini vurgulayan Macron, “Bu tahammül edilemez durum sona ermeli.” ifadelerini kullandı.
Trudeau ile birlikte bölgede siyasi bir çözümün kalıcı barışı sağlayabileceği konusunda hemfikir olduklarını belirten Macron, “Gazze’deki savaşın devam etmesi, çatışmanın bölgede yayılmasına katkı sağlıyor. Bu son derece endişe verici ve bu durumun ana kurbanı Lübnan.” açıklamasında bulundu.
Macron, “Lübnan’da İsrail’in saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı son derece sarsıcı.” diyerek, Fransa’nın bugüne kadar Hizbullah’ın attığı adımları kınadığını kaydetti. “Fransa, Lübnan’ın yeni bir Gazze olmasına karşı çıkıyor.” değerlendirmesini paylaşan Macron, İsrail’in saldırılarını durdurması ve Hizbullah’ın “misilleme mantığından” vazgeçmesi gerektiğini belirtti.
Macron, Lübnan ile İsrail arasındaki sorunun siyasi bir yolla çözülebileceğini belirtirken, bölgede barışın sağlanması için taraflara diyalog ve iş birliği çağrısında bulundu.
Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.