Londra’nın göbeğinde, YPG destekçilerinin düzenlediği bir yürüyüş sırasında tansiyon yükseldi. Grup, Downing Sokağı’na ilerlerken bazı vatandaşlara yönelik sözlü ve fiziksel saldırılarda bulundu, polis olaya müdahale etti.
İngiltere’nin başkenti Londra, geçtiğimiz günlerde sıra dışı bir arbedeye sahne oldu. Terör örgütü YPG’ye sempati duyan bir grup, Suriye’deki son gelişmeleri protesto etmek amacıyla şehir merkezinde toplandı. Şam yönetimi ile örgüt arasındaki mutabakatın ardından Suriye ordusunun ilerleyişi, Avrupa genelindeki YPG çağrılarını tetiklemişti. Bu çağrıya kulak veren destekçiler, Londra’nın simge mekanlarından Trafalgar Meydanı’nda bir araya geldi.
Trafalgar Meydanı’ndaki toplanmanın ardından, eylemciler Britanya siyasetinin kalbi sayılan, Başbakanlık Konutu 10 Numara’nın bulunduğu Downing Sokağı’na doğru bir yürüyüş başlattı. Bu yürüyüş sırasında, bölgedeki atmosfer giderek gerginleşmeye başladı.
Ne yazık ki, yürüyüş esnasında istenmeyen olaylar yaşandı. YPG destekçisi bir grubun, yoldan geçen bazı vatandaşlara yönelik sözlü sataşmalarla başlayan eylemleri, kısa sürede fiziksel saldırıya dönüştü. Özellikle iki kadına yöneltilen bu çirkin müdahale, çevredeki diğer vatandaşların da tepkisini çekti. Olayın vahametini gören emniyet güçleri ivedilikle duruma müdahale etti ve saldırganlarla mağdurlar arasına girerek gerilimi yatıştırdı.
Yaşanan talihsiz olayların ardından, YPG destekçilerinin yürüyüşü Downing Sokağı girişinde devam etti. Burada bir süre sloganlar atan grup, daha sonra olaysız şekilde dağılarak eylemlerine son verdi. Londra’nın merkezi, bu beklenmedik hadise ile kısa süreli bir tedirginlik yaşasa da, emniyetin zamanında müdahalesiyle daha büyük olayların önüne geçildi.
Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.