Linux sanal sunucu fiziksel bir sunucunun sanallaştırma yazılımı ile birden çok sunucuya bölünerek kaynakların verimli bir şekilde kullanılmasını sağlayan teknolojidir. Sanal sunucu teknolojisi bir sunucu üzerinden birbirinden bağımsız olarak birden fazla işletim sisteminin bulunmasıdır. Sanal sunucular aynı zamanda İngilizce açılımı olan Virtual Private Server adı ile de bilinir. Sanal sunucuların hepsi Dedicated denilen adanmış bir fiziksel kurumsal sanal sunucu içerisinde yer alır. Sistem içerisinde bulunan her sanal sunucu birbirinden bağımsız bir şekilde çalışır. Bu sanal sunucuların kendisi için ayrılan IP adresi RAM’ i sabit diski işletim sistemi ve bunlara bağlı konförüasyon dosyaları vardır.
Eselax İnternet Hizmetleri sitesi farklı paketler ile sanal sunucu ihtiyaçlarınızı karşılamaktadır. Siteye giriş yaparak sanal sunucu paketlerini inceleyebilirsiniz.
Sanal Sunucu Kullanımı
Genel olarak küçük ölçekli ve orta ölçekli firmalar tarafından ve sitesi barındırma radyo yayını sağlama yedekleme kontrol paneli ve diğer yazılımları tutma amacı ile sınav sonucu kullanılır. Orta dereceli trafiğe sahip fakat bütün bir sunucuya ihtiyaç duymayan web sitesi sahiplerine hitap eden sanal sunucular kurumsallaşmış şirketler ve orta ölçekli web portalları için de oldukça uygun bir servis aracıdır.
Ayrıca fiziksel sunucularında problem yaşayanların da sanal sunucu kullanımını tercih ettikleri görülür. Kurumsal sanal sunucu ile geleneksel bir sunucu ile yapabileceğiniz işlemlerin tümünü gerçekleştirebilirsiniz. Sanal sunucular genel olarak çok fazla alana ihtiyaç duyulmayan durumlarda tercih ediliyor. Örneğin e-mail ya da web sitesi barındırılması gibi süreçlerde rahatlıkla kullanılabilir.
Sanal sunucu hizmeti için Eselax İnternet Hizmetleri sitesine giriş yapabilirsiniz. Sunulan farklı içerikteki paketleri inceleyebilirsiniz. Ve ihtiyaçlarınıza yönelik sanal sunucu satın alma işlemlerini güvenle yapabilirsiniz.