Kuveyt hava savunması, ABD’ye ait 3 adet F-15E Strike Eagle savaş uçağını yanlışlıkla düşürdü. Olayda 6 mürettebat sağ kurtuldu, soruşturma başlatıldı.
ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), Kuveyt hava savunmasının Pazar günü üç adet F-15E Strike Eagle tipi savaş uçağını yanlışlıkla düşürdüğünü duyurdu. Olayda altı mürettebat üyesi de güvenli şekilde kurtarıldı.
CENTCOM’un X üzerinden yaptığı açıklamaya göre, altı mürettebat üyesi fırlatma koltuğunu kullanarak uçaklardan ayrıldı ve sağlık durumları stabil. Kuveyt’in olayı kabul ettiği ve Kuveyt savunma kuvvetlerinin destekleri için minnettar oldukları belirtildi.
Kuveytli yetkililer arama kurtarma çalışmalarına derhal başladı. Tüm mürettebat tıbbi tedavi için hastaneye sevk edildi. Yaralıların sağlık durumlarının stabil olduğu açıklandı. Kuveyt makamları, süreç boyunca ABD ile koordineli hareket ediyor.
Kaza nedeninin belirlenmesi için soruşturma başlatıldı. CENTCOM, olayın nedeni hakkında ek bilgiler elde edildikçe kamuoyunu bilgilendireceklerini bildirdi.
Olay, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarının ardından yaşandı. İran da bu saldırılara karşılık vermişti.
Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.