felix markets felix markets finans felix markets felix markets pro felix markets 360
Son Dakika
--:--:--

İran’ın Misilleme Saldırıları Ortadoğu’yu Sardı Türkiye’ye Yönelen Füzeler Etkisiz Hale Getirildi

İran, ABD ve İsrail saldırılarına misilleme olarak Ortadoğu’da geniş çaplı füze saldırıları başlattı. Türkiye’ye yönelen 3 füze NATO’ca etkisizleştirildi.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
İran’ın Misilleme Saldırıları Ortadoğu’yu Sardı Türkiye’ye Yönelen Füzeler Etkisiz Hale Getirildi

İran, ABD ve İsrail’in 28 Şubat 2026’da başlattığı geniş çaplı saldırılara misilleme olarak Ortadoğu’da füze ve insansız hava aracı operasyonları düzenledi. Bu saldırılarla Körfez ülkelerindeki ABD üsleri hedeflenirken, Türkiye hava sahasına yönelen üç füze NATO hava savunma sistemlerince etkisiz hale getirildi. Füzelerin parçaları Hatay ve Gaziantep çevresine düştü.

Tahran’ın karşı saldırıları, özellikle Bahreyn, Kuveyt, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki Amerikan askeri tesislerini hedef aldı. İlk dalgada bu ülkelerdeki bazı altyapı noktaları da vuruldu. Bölgede tansiyon hızla yükseldi.

Saldırılar ilerleyen günlerde Suudi Arabistan, Irak ve Ürdün’e kadar yayıldı. Bu ülkelerde hava savunma sistemleri, füzeleri ve dronları havada imha etti. İran, petrol tesisleri ve ABD bağlantılı altyapıları hedef aldığını belirtti.

Türkiye Hava Sahasına Yönelen Füzeler

İran’dan ateşlenen ve Türkiye hava sahasına yönelen üç füze, NATO’ya bağlı hava savunma sistemleri tarafından etkisizleştirildi. Füzelerden ikisinin parçaları Hatay’ın Dörtyol ilçesi ile Gaziantep çevresine düştü. Tahran yönetimi, bu füzelerin Türkiye’yi hedef almadığını savundu.

İranlı yetkililer, saldırıların yalnızca ABD ve İsrail bağlantılı askeri hedeflere yönelik olduğunu öne sürdü. Bazı füzelerin rotadan sapmış olabileceğini belirten Tahran, olayın araştırılması için bölge ülkeleriyle ortak inceleme yapılmasına hazır olduğunu ifade etti. İran yönetimi, sivil hedefleri kasıtlı olarak vurduğu iddialarını reddetti.

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, bazı Arap ülkelerinde sivil alanlara isabet eden saldırıların arkasında İsrail’in olabileceğini öne sürdü. Erakçi, saldırıya uğrayan hedeflerle ilgili olarak bölgesel ülkelerle birlikte soruşturma komisyonu kurmaya hazır olduklarını açıkladı.

İran’dan Bağımsız Birlik Açıklaması

Bakan Erakçi, Al Jazeera’ya verdiği röportajda İran ordusuna bağlı bazı birliklerin çatışmalar sırasında bağımsız ve münferit şekilde hareket edebildiğini dile getirdi. Bu birliklerin yalnızca daha önce verilen genel talimatlar doğrultusunda operasyon yürüttüğünü belirten Erakçi, Umman’da yaşanan olayların Tahran’ın tercihi olmadığını vurguladı.

Erakçi, İran Silahlı Kuvvetleri’ne hedef seçiminde dikkatli olunması yönünde uyarıda bulunduklarını aktardı. Ayrıca savaşı sona erdirecek her türlü girişimi memnuniyetle karşılayacaklarını ifade ederek, bölgesel ülkelerin çatışmanın daha da genişlemesini önlemek için ortak hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Benzer Haberler
Sumud Filosu Gazze Yolunda İsrail Engeliyle Karşılaştı
Sumud Filosu Gazze Yolunda İsrail Engeliyle Karşılaştı
İran Dini Lideri Hamaneyden Hürmüz Boğazı İçin Net Mesaj ABD İstenmiyor
İran Dini Lideri Hamaneyden Hürmüz Boğazı İçin Net Mesaj ABD İstenmiyor
Trump’ın Altın Heykeli Kuzey Kore Liderlerinin Anıtlarına Benzetildi
Trump’ın Altın Heykeli Kuzey Kore Liderlerinin Anıtlarına Benzetildi
Medvedev’den Nükleer Kıyamet Uyarısı Avrupa Liderlerine Sert Sözler
Medvedev’den Nükleer Kıyamet Uyarısı Avrupa Liderlerine Sert Sözler
Elon Musk OpenAI Davasında Yargılanıyor Kâr Odaklı Yapıyı Sorguluyor
Elon Musk OpenAI Davasında Yargılanıyor Kâr Odaklı Yapıyı Sorguluyor
ABD Başkan Yardımcısı Vance Pentagon Brifinglerini Sorguladı İddiası
ABD Başkan Yardımcısı Vance Pentagon Brifinglerini Sorguladı İddiası
Haberin Doğru Adresi
Halk Gazetesi

Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.