Son Dakika
--:--:--
Dünya

İran Teknoloji Bakanı Simayi’den Kısıtlı İnternet Eleştirisi

İran Teknoloji Bakanı Simayi, internete erişimde ayrımcılığın tamamen kesintiden daha tehlikeli olduğunu belirterek, kısıtlamaların toplumsal memnuniyetsizliği artırdığını söyledi.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
İran Teknoloji Bakanı Simayi’den Kısıtlı İnternet Eleştirisi

İran Teknoloji Bakanı Vahid Jafari Simayi, ülkedeki internet erişimine yönelik ayrımcı ve kısıtlayıcı uygulamaların, internetin tamamen kesilmesinden daha tehlikeli olduğunu belirtti. Simayi, Tahran’da düzenlenen bir toplantıda yaptığı konuşmada, farklı ve sınırlı internet türlerinin oluşturulmasının eşitsizlik ve toplumsal memnuniyetsizliği artırdığını vurguladı.

İnternet Erişiminde Ayrımcılığın Tehlikeleri

Simayi, Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan hükümetinin de internetin tamamen kesilmesinden yana olmadığını ve bu durumun sürmesi gerektiği konusunda ikna olmadığını ifade etti. İranlı Bakan, internet erişiminin kısıtlanmasının ülkenin bilimsel ve araştırma iletişimini sekteye uğrattığını belirtti.

Bakan, internet kesintilerinin halk için devam etmesinin ulusal güvenliğe aykırı olduğunu söyledi. Simayi, en kısa sürede şartların normale dönmesi ve akademisyenler ile halk için özgür ve istikrarlı internet erişiminin sağlanması temennisinde bulundu.

İran’da uluslararası internet erişimi daha önce de ekonomik sorunların tetiklediği gösteriler sırasında bir aydan fazla kesilmişti. İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Settar Haşimi, daha önceki bir açıklamasında kesintinin ülke ekonomisine günlük zararının yaklaşık 34,5 milyon dolar olduğunu belirtmişti.

Son dönemde ABD-İsrail saldırılarının başlamasının ardından İran’da 60 günden fazla süredir uluslararası internet erişiminin bulunmadığı ifade ediliyor. Yönetim, uluslararası internet erişiminin sağlandığı Beyaz SIM Kart uygulamasını yabancı misyon çalışanları, diplomatlar ve bazı ünlü isimler için açarken, bu uygulamanın yüksek meblağlar karşılığında üçüncü şahıslara aktarıldığı iddiaları da gündeme geliyor.

Ülkede sıradan internet bağlantısı, VPN uygulamaları kullanılarak sağlanabiliyor.

Benzer Haberler

Tümü
Gagavuzya Başkanı Evghenia Gutul Cezaevinden Yazdığı 30 Mektubu Kitaplaştırdı
Gagavuzya Başkanı Evghenia Gutul Cezaevinden Yazdığı 30 Mektubu Kitaplaştırdı
Rusya Zaporijya Nükleer Santraline Ukrayna İHA Saldırısı Düzenledi İddiasında Bulundu
Rusya Zaporijya Nükleer Santraline Ukrayna İHA Saldırısı Düzenledi İddiasında Bulundu
İran Bender Abbas ve Basra Körfezi’nde Peş Peşe Patlamalar Duyuldu
İran Bender Abbas ve Basra Körfezi’nde Peş Peşe Patlamalar Duyuldu
Slovenya’da Aşırı Sağcı Janez Jansa Yeniden Başbakan Oldu
Slovenya’da Aşırı Sağcı Janez Jansa Yeniden Başbakan Oldu
AB’den Netanyahu’nun Gazze’de Yüzde 70 İşgal Talimatına Tepki
AB’den Netanyahu’nun Gazze’de Yüzde 70 İşgal Talimatına Tepki
Pakistan Dışişleri Bakanı Dar ABD’li mevkidaşı Rubio ile görüştü
Pakistan Dışişleri Bakanı Dar ABD’li mevkidaşı Rubio ile görüştü
Haberin Doğru Adresi
Halk Gazetesi

Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.

TikTok Ücretsiz Beğeni