Konya implant genellikle lokal anestezi uygulanarak yapılır. Ancak bazı durumlarda hekimin uygun görmesi halinde genel anestezi veya sedasyon uygulaması da yapılabiliyor. Lokal anestezi ile yapılan implant uygulamasında hasta herhangi bir ağrı ya da acı hissetmez. İmplant operasyonu yapıldıktan sonra yaklaşık 3 saat sonrasında biraz ağrı olur. Ancak bu ağrı çok şiddetli bir ağrı değildir.
Hekimin reçete edecek olduğu ağrı kesiciler dindirilebilmesi mümkündür. İmplant tedavisinde hastanın çene kemiğinin yetersiz olması halinde hekim tarafından yapay kemik greftleri kullanılır ve ağız içerisinde bunlar yerleştirilir. Çene kemiği yetersizliği implant tedavisinde son derece önemlidir.
İmplant Ve Çene Tomografisi
İmplant tedavisinde çene tomografisi büyük önem taşıyor. İmplantın yapılacak olduğu bölgede ne kadar hacim olduğu çene tomografisi sonucu ile öğrenilir. İmplant tedavisinin iyi sonuç vermesinde çene kemiğinin eni boyu ve yüksekliği son derece önemli etkenlerdir. Dentovagroup diş tomografisi sayesinde 3 boyutlu protez planlaması yapılmasına imkan tanınır. Diş hekimleri her durumda tomografi istemez. Ancak cerrahi komplikasyon riski mevcutsa bu durumda hastaların tomografi çekilmesi istenir.
İmplant Hangi Durumlarda Yapılır?
Diş kaybı yaşayan birçok kişi fonksiyon kaybı ve estetik bakımdan problemlerle karşı karşıya kalırlar. Diş eksikliği olduğundan dolayı kişilerde etkili bir çiğneme yapılmaz ve bu da sağlıksız beslenmeye yol açar. Diş kayıpları zaman içerisinde içine eklemlerinde de birtakım problemler meydana getirir. İmplant tedavisi hastalık travma çürük ya da farklı nedenlerle kaybedilmiş dişlerin yerine doğala en yakın uygulanacak olan etkili bir tedavi yöntemi olarak kullanılır.
İmplant tedavisi kemik yapısı gelişmemiş olan genç hastalarda uygulanabilen bir tedavi yöntemidir. Kemik kaybı yaşayan kişilerde ise yeni teknolojik gelişmeler ışığında ileri teknikler uygulanır ve bu yöntemlerle İmplant tedavisi uygulaması yapılır.
Kimler İmplant Tedavisi Yaptıramaz?
İmplant tedavisi baş ve boyun bölgesinde radyo terapi görmüş olan kişilere uygulanamaz. Sigara kullanımı yere iyileşmesine olumsuz yönde etkileyer. Bu nedenle çok fazla sigara kullanan kişiler için implant tedavisinin yapılması uygun görülmez. Bununla birlikte yüksek tansiyon diyabet hemofili gibi hastalıkları olan kişiler öncelikle doktorları ile görüşmeli ve uygun şartlar oluşturulabilirse bu durumda İmplant tedavisi yaptırmalıdır. Konya implant fiyatları yapılacak olan tedavinin türüne göre farklılık gösterir.
İmplant Sonrası Bakım
İmplant tedavisi sonrasında özellikle ilk 48 saatlik süreçte ağız bakımı son derece önemlidir. Operasyon yapıldıktan sonra yirmi dört saat ağız çalkalanmalı ve gargara yapılmamalıdır. Bununla birlikte implant tedavisinden sonra sigara ve alkol kullanımından uzak durmak gereklidir. Çünkü sigara ve alkol kullanımı yara iyileşme süresini geciktirir. İmplant ve Konya diş teli fiyatları ile ilgili detaylı bilgiyi Dentovagroup sitesinden öğrenebilirsiniz.