felix markets felix markets finans felix markets felix markets pro felix markets 360
Son Dakika
--:--:--

Galatasaray’da Lemina Sözleşmesi Şaşırttı Yeni Dönem Başlıyor

Galatasaray’da Mario Lemina’nın sözleşmesiyle ilgili şok bir gelişme yaşandı. Otomatik uzama maddesinin sezon başında iptal edildiği ortaya çıktı.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Galatasaray’da Lemina Sözleşmesi Şaşırttı Yeni Dönem Başlıyor

Galatasaray’da Mario Lemina’nın sözleşmesiyle ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Samsunspor maçı sonrası otomatik uzadığı düşünülen sözleşme maddesinin, sezon başında oyuncu ve yönetim tarafından değiştirildiği ortaya çıktı. Bu durum, Gabonlü oyuncunun geleceğiyle ilgili yeni bir senaryo oluşturdu.

Lemina’nın Sözleşmesindeki Otomatik Uzama Maddesi İptal Edildi

Galatasaray’da Mario Lemina’nın sözleşmesinin 32. maçın ardından otomatik olarak uzayacağı bilgisi doğru çıkmadı. Gazeteci Ali Naci Küçük’ün haberine göre, sözleşmedeki %60 maç oynama şartı sezon başında kaldırıldı. Bu değişiklik, Lemina’nın geleceğini teknik direktör Okan Buruk’un kararına bağladı.

Sarı-kırmızılı camiada, Lemina’nın Samsunspor karşılaşmasında ilk 11’de sahaya çıkmasıyla sözleşmesinin bir yıl daha uzadığı yönünde bir kanı hakimdi. Ancak gerçek farklıydı. Sözleşmenin imzalanma aşamasında bulunan ve oyuncunun ilk 11’de oynadığı maçların %60’ına katılması durumunda uzamasını öngören madde, tarafların anlaşmasıyla iptal edildi. Lemina, sezon başında bu şartı kaldırmayı tercih ederek karar verme yetkisini tamamen teknik ekibe bıraktı.

Maaş Artışı ve Gelecek Sezon Planları

Gabonlu oyuncu, sözleşme maddesini değiştirmekle kalmayıp kulüpten maaş artışı da talep etti. Yıllık 2,5 milyon euro kazanan tecrübeli orta saha oyuncusunun maaşına zam yapıldığı ve karşılıklı anlaşmayla sözleşmesinin serbest hale getirildiği öğrenildi. Bu durum, Lemina’nın gelecek sezon için otomatik bir garantiye sahip olmadığını gösteriyor.

Teknik Direktör Okan Buruk Nihai Kararı Verecek

Sezon sonunda mukavelesi sona erecek olan oyuncu hakkındaki son karar, tamamen teknik direktör Okan Buruk’un raporuna göre şekillenecek. Buruk’un oyuncunun performansından memnun kalması halinde yönetimle masaya oturulacak. Aksi takdirde, 30 Haziran’da yollar ayrılacak. Yeni yönetimin de bu konudaki tutumu, Buruk’un belirleyeceği yol haritasına göre şekillenecek.

Galatasaray’da Kadroda Büyük Temizlik Bekleniyor

Öte yandan, Galatasaray’daki diğer yıldız oyuncularla ilgili de kritik bilgiler paylaşıldı. Mauro Icardi’nin sözleşmesinin sona ermesiyle yolların ayrılacağı belirtildi. Davinson Sanchez ve Torreira için gelen cazip tekliflerin değerlendirmeye alınacağı ifade edildi. Barış Alper Yılmaz’ın ise hem kulübün hem de oyuncunun kariyer hedeflerine uygun bir teklif gelmesi durumunda ayrılmasına onay verileceği aktarıldı.

Benzer Haberler
Galatasaray’da Lemina Sözleşmesi Şaşırttı Yeni Dönem Başlıyor
Galatasaray’da Lemina Sözleşmesi Şaşırttı Yeni Dönem Başlıyor
Kaan Ayhan Galatasaray’dan Ayrılıyor Schalke 04’e Transfer Oluyor
Kaan Ayhan Galatasaray’dan Ayrılıyor Schalke 04’e Transfer Oluyor
Kurtalanspor Sirnak Petrolspor Macina Sike Sorusmasi Baslatildi
Kurtalanspor Sirnak Petrolspor Macina Sike Sorusmasi Baslatildi
Anayasa Mahkemesi Fenerbahçe Otobüs Saldırısı Başvurusunu Karara Bağladı
Anayasa Mahkemesi Fenerbahçe Otobüs Saldırısı Başvurusunu Karara Bağladı
Gianni Infantino FIFA Başkanlığına Yeniden Aday Olacağını Açıkladı
Gianni Infantino FIFA Başkanlığına Yeniden Aday Olacağını Açıkladı
Gençlerbirliği’nde Volkan Demirel Dönemi Sona Erdi Metin Diyadin Yeniden Teknik Direktör Oldu
Gençlerbirliği’nde Volkan Demirel Dönemi Sona Erdi Metin Diyadin Yeniden Teknik Direktör Oldu
Haberin Doğru Adresi
Halk Gazetesi

Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.