İki Lider Ticaret ve İlişkilerin Güçlendirilmesi Konusunda Mutabık Kaldı İtalya Başbakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İtalya Başbakanı Giorgia Meloni arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde iki lider,…
İtalya Başbakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İtalya Başbakanı Giorgia Meloni arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde iki lider, iki ülke ilişkilerinin sağlamlığına vurgu yaparak, ticaretin sürekli büyüyen eğilimini daha da güçlendirmek için çalışmaya devam etme konusunda mutabık kaldılar.
Başbakan Meloni’nin, İtalya-Türkiye Hükümetlerarası zirvesinin yeni oturumu için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 2025 yılının ilk yarısında İtalya’ya davet ettiği açıklamada belirtildi.
Telefon görüşmesinde Orta Doğu’daki dramatik durumun ele alındığı ifade edilen açıklamada, Başbakan Meloni’nin, İsrail’in kendini savunma hakkını vurgulayarak, etkilenen sivil halka yönelik insani yardımın artırılması gerektiğini belirttiği kaydedildi.
Gazze ve Lübnan’da ateşkesi teşvik etme konusunda ortak kararlılık vurgulanan görüşmede, Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü’nün rolü ve misyonun güvenliğinin önemi üzerinde duruldu.
Görüşmenin sonunda iki lider, bölgedeki Suriyeli mültecilerin durumunu ve Ukrayna’nın adil ve kalıcı bir barış çabalarına desteğin nasıl sürdürülebileceğini de ele aldılar.
Son olarak, Türkiye ile İtalya arasındaki üçüncü ve son hükümetlerarası zirve 5 Temmuz 2022’de Ankara’da gerçekleşmişti ve bu zirvede 9 anlaşma imzalanmıştı.
Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.