Bunun yerine, bir mağaza stoksuz satış seçeneğini ele alarak bir ürün satışı yaptığında, malzemeyi üçüncü bir insandan satın alır ve doğrudan müşteriye gönderir.
Stoksuz satış ile standart perakende modeli arasındaki en büyük fark, satış yapan tüccarın stok bulundurmaması veya envanter sahibi olmamasıdır. Alternatif olarak, gelen siparişleri tamamlamak için gerektiğinde üçüncü bir taraftan – genellikle bir toptancı veya üreticiden – envanter satın alır.
- Stoksuz satışın faydaları…
- Stoksuz satışın dezavantajları…
- Stoksuz satış yasal bir iş mi?
Stoksuz satışın faydaları…
Dropshipping, erişilebilir olduğu için girişimcilerin başlaması için harika bir iş modelidir. Stoksuz satış ile, farklı iş fikirlerini sınırlı dezavantajla hızlı bir biçimde deneyebilirsiniz, bu istenilen ürünleri nasıl oluşturacağınız ve pazarlayacağınız hakkında bilgiyi anlamanızı sağlamaktadır. İşte stoksuz satışın bu kadar popüler bir model olmasının birkaç başka nedeni.
- Daha az Sermaye Gerekir.
- Başlaması Kolay.
- Esnek konum.
- Satılacak geniş ürün yelpazesi.
- Test etmesi daha kolay.
Stoksuz satışın dezavantajları…
Bahsettiğimiz tüm avantajlar, dropshipping‘i bir çevrim içi mağazaya başlayan herkes veya mevcut ürün tekliflerini genişletmek isteyenler için çok çekici bir model haline getiriyor. Ancak tüm yaklaşımlar gibi, stoksuz satışın da dezavantajları vardır. Genel olarak, rahatlık ve esnekliğin bir bedeli vardır. İşte dikkate alınması gereken birkaç eksiklik.
- Düşük marjlar.
- Envanter sorunları.
- Gönderim karmaşıklıkları.
- Tedarikçi hataları.
- Sınırlı özelleştirme ve markalama.
Stoksuz satış yasal bir iş mi?
Dropshipping, yalnızca birçok küresel perakendeci tarafından kullanılan bir yerine getirme modelidir ve tamamen yasaldır. Her işte olduğu gibi, müşteri beklentilerini karşılamak ve doğru hedef kitle ile yankı uyandıran bir marka oluşturmak, uzun vadeli başarının anahtarıdır.
Bu soru genellikle stoksuz satışın nasıl çalıştığına dair bir yanlış anlaşılma nedeniyle ortaya çıkar. Alışveriş yaptığınız çoğu perakende mağazası, kişisel olarak ürettikleri ürünleri muhtemelen satmıyor. Dropshipping, bu küratörlü yaklaşımı alır ve onu çevrim içi bir işletmeye uygun bir karşılama modeline dönüştürür.
Elbette işinizi yasal olarak yürütmek için yapmanız gereken daha temel şeyler var. Bölgenizde yasal olarak iş yaptığınızdan emin olmak için bu konularda uzmanlaşmış bir avukata danışın.