Periodontoloji, bilinen diğer ismi ile diş eti hastalıkları, diş hekimliğinin bir bölümüdür. Ağız içerisindeki boşlukta bulunan dişleri çevreleyen, destekleyen, yumuşak ve sert dokuların anatomi fizyoloji ve histolojiyi inceleyen bilim dalıdır. Bu bilim dalı dokularda oluşan hastalığın tanı, teşhis ve tedavisi ile tedavi neticesi elde edilen sağlığa sürekliliğine odaklanmaktadır.
Diş eti hastalıklarına karşı yapılar şunları içermektedir:
- Diş eti ve diş dokusu
- Alveolar ya da çene kemiği
- Dişi çene kemiğinde tutan periodontal bağ
Periodontal hastalığının tanısı, tedavi ve önlenebilmesinde periodontist unvanına sahip uzmanlaşan Balıkesir diş hekimi sorumludur. Periodontisler ayrıca diş implantının yerleşimi ve oral inflamasyon tedavisinde de uzmanlığı olan kişilerdir.
Diş Eti Hastalıkları Nelerdir?
Balıkesir dişeti uzmanı, diş hastalıkları ve diş çürükleri ile diş sağlığının tehditlerini ortadan kaldırmaktadır. Diş eti hastalıkları, dişleri çevreleyen ve destekleyen diş etlerinin ve kemiğin mikrobiyal bakteri plağı ismi verilen birikintiler ile iltihaplanmanın neticesidir. Ağızda olan bakteriler dişi çevreleyen dokuya bulaşmakta ve diş çevresinde periodontal hastalığa sebep olan iltihaplanmaya sebep olmaktadır. Bakteriler dişlerde uzun bir süre kaldığında, sonunda tartar olduğu bilinir, tartar olarak sertleşmekte olan plak ismi verilen bir film oluşturmaktadırlar. Tartar’ın birikmesi diş eti çizgisinin altına yayılabilmekte ve bu da dişlerin temizlenmesi zor hale getirmektedir.
Diş eti hastalıklarının diş eti uzmanları tarafından en hızlı şekilde tedavi edilmesi gerekmektedir.
Kaynak: https://balikesirimplant.com/