Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Pakistan Başbakanı Şerif İstanbul’da görüştü. İkili ticaret hacmi hedefi 5 milyar dolar olarak teyit edildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile İstanbul’daki Vahdettin Köşkü’nde bir araya geldi. Heyetler arası görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Erdoğan, 5 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine ulaşma konusundaki kararlılıklarını yineledi.
İki lider, savunma sanayisi, enerji, ulaştırma ve bilgi teknolojileri alanlarında ilişkileri derinleştirme kararı aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bölgedeki huzur ve istikrar arayışını desteklediğini belirterek, Pakistan ile dayanışmanın süreceğini ifade etti. Ayrıca, Karaçi’de kurulması planlanan özel ekonomik bölgeye ilişkin çalışmaların ticaret bakanlıkları nezdinde devam ettiği belirtildi.
Görüşmede bölgesel güvenlik sorunları da gündeme geldi. Erdoğan, İsrail yönetiminin Gazze, Lübnan ve Suriye’deki saldırılarını eleştirerek, bölgede barışın ancak diplomatik adımlarla mümkün olabileceğini vurguladı. Türkiye’nin, coğrafyanın barut ve kan kokusuna boğulmasına karşı çıkan bir tutum izlediğini kaydeden Erdoğan, kardeş ülkelerle bu yöndeki iş birliğinin süreceğini belirtti.
Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.