felix markets felix markets finans felix markets felix markets pro felix markets 360
Son Dakika
--:--:--

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sıfır Atık Forumunda Küresel Eylem Çağrısı Yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sıfır Atık Hareketi ile Türkiye’nin 365 milyar lira tasarruf sağladığını belirterek küresel iklim krizine karşı eylem çağrısı yaptı.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan Sıfır Atık Forumunda Küresel Eylem Çağrısı Yaptı

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen Sıfır Atık Forumu’nun gala yemeğinde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iklim değişikliğiyle mücadelenin küresel bir zorunluluk olduğunu vurguladı. Türkiye’nin çevre diplomasisinde ulaştığı seviyeye dikkat çeken Erdoğan, iklim meselesinin savaş ve salgın hastalıklar gibi tüm insanlığı tehdit eden ciddi bir kriz olduğunu belirtti.

Sıfır Atık Hareketinde Büyük Ekonomik Katkı

2017 yılında Emine Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan Sıfır Atık Hareketi’nin küresel bir seferberliğe dönüştüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yürütülen projelerin sağladığı somut verileri paylaştı. Hareket kapsamında bugüne kadar ekonomiye 365 milyar lira katkı sağlandığını belirten Erdoğan, geri kazanım oranının 2017’de yüzde 13 seviyesindeyken 2025 itibarıyla yüzde 37,53’e yükseldiğini açıkladı.

Türkiye’nin 2053 net sıfır emisyon hedefine bağlılığını yineleyen Erdoğan, geri kazanım oranını 2035’te yüzde 60’a, 2053’te ise yüzde 70’e çıkarma hedeflerini duyurdu. Forumda 183 ülkeden 5 bini aşkın katılımcının yer aldığını belirten Erdoğan, Kasım ayında Antalya’da gerçekleştirilecek COP31 Taraflar Konferansı öncesinde bu tür uluslararası platformların çözüm üretme kapasitesinin önemine değindi.

Dünya genelinde gıda israfı ve plastik kirliliğine de dikkat çeken Erdoğan, Birleşmiş Milletler raporlarına atıfta bulunarak 43 milyon çocuğun açlıkla mücadele ettiğini ve yıllık 1,3 milyar ton gıdanın israf edildiğini hatırlattı. Pasifik Okyanusu’ndaki plastik atık yığınlarını bir örnek olarak sunan Erdoğan, katı atık miktarının 2050 yılına kadar 3,8 milyar tona ulaşmasının beklendiğini vurguladı.

Benzer Haberler
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından Kıbrıs İddialarına Yanıt
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından Kıbrıs İddialarına Yanıt
Cumhurbaşkanı Erdoğan Doha’da Katar Emiri Temim ile bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Doha’da Katar Emiri Temim ile bir araya geldi
İstanbul Havalimanları 78 İlin Nüfusunu Geride Bırakan Yolcu Ağırladı
İstanbul Havalimanları 78 İlin Nüfusunu Geride Bırakan Yolcu Ağırladı
Takım Ruhunu Sahaya Yansıtan Harika formalar
Takım Ruhunu Sahaya Yansıtan Harika formalar
İstanbul Tekirdağ arası ulaşım süresi 1 saatin altına inecek
İstanbul Tekirdağ arası ulaşım süresi 1 saatin altına inecek
Balıkesirde Atlı Jandarma Timleri 5 İlçede Göreve Başladı
Balıkesirde Atlı Jandarma Timleri 5 İlçede Göreve Başladı
Haberin Doğru Adresi
Halk Gazetesi

Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.