Evlilik akdi sona eren kadınların mağdur edilmemesi amacıyla kendilerine pek çok kurum ya da kuruluş aracılığı ile yardımlar yapılır. Ayrıca boşanan kadınların gerek görülmesi halinde kurumlara başvurmaları neticesinde sağ ya da vefat eden babalarının maaşlarının belli bir oranını almaları mümkündür.
Ölen annesinin sigorta uygulamalarından faydalanma hususu dul bayanlar açısından 2020 senesi düzenlemeleri ile beraber ele alınmış olacaktır. Boşanan kadın belirli bir süre dahilinde sağlık sigortasından da faydalanma imkanını elinde tutacaklardır. Eşlerinden boşanan kadınların babalarına maaşlarını alabilmeleri amacıyla çeşitli şartlarının yerine getirilmesi gerekir.
- Boşanan Kadınlara Yapılan Yardımlar Nelerdir?
- Maaş Bağlanılması İçin Gereken Şartlar Nelerdir?
Boşanan Kadınlara Yapılan Yardımlar Nelerdir?
Boşanan kadınlara boşanma durumları ile ilgili meydana gelecek olan maddi problemlerinin giderilmesi amacıyla yapılan pek çok destekleme ödemesi bulunmaktadır. Boşanma esnasında kadınların mağdur edilmemesi adına kendilerine hakim tarafından tedbir amacıyla nafaka bağlanırken çocuğun velayetini alanlara iştirak nafakası ve boşanma davasında maddi problemler sebebiyle sıkıntıya düşecek kadınlar açısından yoksulluk nafakası bağlanmaktadır.
Güncel nafaka kanunu şeklinde içeriğin tamamının okunması daha da fayda sağlayacaktır. Boşanan kadınlara Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, il ve ilçelerde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile belediyeler çeşitliliği nakdi yardımlarda bulunmaktadır.
Maaş Bağlanılması İçin Gereken Şartlar Nelerdir?
Makalenin başında da belirtildiği gibi eşlerinden boşanan kadınların babalarının maaşını alabilmeleri için ya da kendilerine başka kurum ve kuruluşlar tarafından maaş bağlanabilmesi için çeşitli koşulların yerine getirilmesi gerekir. Maaş başvurusunda bulunan kadına bir ay içerisinde olumlu veya olumsuz bir cevap verilecektir. Babası vefat etmiş olan kadınlar genel itibari ile olumlu bir cevap alırlar. Fakat maaş bağlanacak hisse oranı, annesinin hayatta olup olmaması durumuna göre değişiklik gösterebilir. Maaş bağlanılabilmesi için ise gereken şartlar aşağıda tek tek belirlenmiştir.
- Kadının Herhangi bir sosyal güvencesinin olmaması gerekir
- Herhangi bir işte çalışmıyor olması gerekir
- Herhangi bir gelirinin bulunmaması gerekir
- Vefat etmiş babanın sosyal güvencesinin bulunması gerekir
- Boşanmış kadının devlet memuru olmaması gerekiyor
- Boşanma sonrasında resmi bir şekilde bir başkası ile evlenmemiş olması gerekir
- Boşanmış kadının emekli olmaması gerekir
- Herhangi bir taşınmazının bulunmaması gerekir
- Almış olduğu herhangi bir maaş ya da kira geliri gibi bir durumun söz konusu olmaması gerekir
- Değişik kurumlardan sosyal yardım almaması gerekir.
3600 Günden Nasıl Emekli Olunur, Şartları Nelerdir?
E-Devlet Doğum Parası Ve Yardımı Başvuru Sonucu Sorgulama
2020 İş Görmezlik Ödeneği Sorgulaması Nasıl Yapılır?