Bakan Göktaş, Dijital Bağımlılık ve Aile Çalıştayı’nda Uyarılarda Bulundu
Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde düzenlenen “Dijital Bağımlılık ve Aile Çalıştayı”nda teknolojinin hayatımızdaki yeri ve tehlikelerine dikkat çeken bir konuşma yaptı.
Teknolojinin Günlük Hayatımızdaki Etkileri
Bakan Göktaş, teknolojinin hayatı kolaylaştırmasının yanı sıra kişisel verilerin gizliliği, siber güvenlik riskleri, dijital zorbalık ve dijital bağımlılığın gibi tehlikeleri de beraberinde getirdiğini vurguladı. Ayrıca, sosyal medya uygulamalarının kullanıcı verilerini toplayarak özel hayat mahremiyetini tehdit ettiğini belirtti.
Ailenin Dijital Ortamlardaki Rolü
Bakan Göktaş, dijitalleşmenin aile yapısını, sosyal ilişkileri ve iletişim biçimlerini dönüştürdüğünü ifade ederek özellikle çocukların maruz kaldığı dijital içeriklerin onların zihin dünyalarını ve geleceğini etkilediğine dikkat çekti. Bilinçli kullanım ve dijital farkındalığın önemine vurgu yaptı.
Dijital Okuryazarlığı ve Bilinçli Medya Kullanımı
Bakan Göktaş, Aile Eğitim Programı ile dijital okuryazarlığı ve bilinçli medya kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla özel çalışmalar yürüttüklerini ve dijital bağımlılıkla mücadele başlığı altında önemli adımlar attıklarını belirtti. 2013’ten bu yana 4,5 milyon kişinin ücretsiz eğitimlerden faydalandığını açıkladı.
Detaylı çalışmaların ardından elde edilen veriler doğrultusunda dijital bağımlılıkla mücadelede yeni stratejiler geliştirileceği belirtildi. Programın sonunda, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi öğretim görevlileri tarafından müzik dinletisi sunuldu ve lise öğrencilerinin dijitalleşmeyle ilgili riskli durumlar dinlendi.