Beren Su Bolat, Sınıf Arkadaşıyla Birlikte Asansörde Mahsur Kaldı Ankara’nın Sincan ilçesinde bulunan Fevzi Çakmak Mahallesi’nde sınıf arkadaşını ziyaret eden Beren Su Bolat, 5 ve 6’ncı katlar arasında duran asansörde…
Ankara’nın Sincan ilçesinde bulunan Fevzi Çakmak Mahallesi’nde sınıf arkadaşını ziyaret eden Beren Su Bolat, 5 ve 6’ncı katlar arasında duran asansörde mahsur kaldı.
İtfaiyenin çalışması sırasında asansör boşluğuna düşen Beren Su Bolat, maalesef hayatını kaybederken, arkadaşı kurtarılabildi.
Beren Su’nun ölümüne ilişkin hazırlanan bilirkişi raporu sonucunda itfaiye görevlileri hakkında ‘Taksirle ölüme neden olma’ suçlamasıyla adli soruşturma başlatıldı. Aynı zamanda Ankara Büyükşehir Belediyesi de idari soruşturma başlattı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, olay sonucu hayatını kaybeden 13 yaşındaki Beren Su Bolat’a ilişkin yapılan açıklamada, soruşturmanın adli ve idari boyutlarına dikkat çekilerek, sorumluların tespit edilmesi ve gereken işlemlerin yapılacağı belirtildi.
Beren Su Bolat’ın dayısı, itfaiye ekiplerinin ihmali olduğunu iddia ederek, kurtarma çalışması sırasında çekilen fotoğrafın bu durumu kanıtladığını belirtti. Aile, adaletin sağlanması ve benzer acı olayların yaşanmaması için mücadele edeceklerini ifade etti.
Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.