TOKİ Evlerinde Kaybolan Zeynep Söğüt’ün Akıbeti Mahkemede Ortaya Çıktı Adana’nın Yeşiloba Mahallesi’nde yaşayan Zeynep Söğüt, 23 Aralık 2013’te kaybolmuştu. Savaş Sanatma, emniyete giderek Zeynep’in evi terk ettiğini ve bir daha…
Adana’nın Yeşiloba Mahallesi’nde yaşayan Zeynep Söğüt, 23 Aralık 2013’te kaybolmuştu. Savaş Sanatma, emniyete giderek Zeynep’in evi terk ettiğini ve bir daha dönmediğini belirterek kayıp başvurusunda bulundu. Ancak olayın ardında korkunç bir cinayetin olduğu ortaya çıktı.
Zeynep Söğüt’ün annesi Arbiye Ballı, kızının kaybolması üzerine endişelerini polise iletti ve Savaş Sanatma’yı şüpheli bulduğunu belirtti. Bu şikayet üzerine Sanatma’nın ifadesine başvuruldu ve olayın perde arkası yavaş yavaş aydınlanmaya başladı.
Cinayet Bürosu ekiplerinin çalışmaları sonucunda Savaş Sanatma, Ersin Yalçınkaya ve Nazlı Tuğlucan gözaltına alındı. Yapılan soruşturma sonucunda cinayet işledikleri iddiasıyla tutuklandılar.
Sanıklar, mahkemede verdikleri ifadelerde değişiklik yaparak suçu birbirlerine atmaya başladılar. Ancak Zeynep Söğüt’ün annesi ve adli makamlar, gerçeğin peşini bırakmadı.
Sanıklar, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı ancak karar daha sonra bozuldu. Davanın tekrar görülmesiyle birlikte, adaletin neferleri olayı aydınlatmak için çalışmalarına devam ettiler.
Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.