- Açık Kalp Ameliyatı Nedir?
- Açık Kalp Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Kalp sağlığının insanın yaşaması açısından önemi bu kadar önemli iken, kalp organında meydana gelen herhangi bir sağlık sıkıntısı insanın genel sağlık durumunun önemli derecede etkilenmesine sebep olmaktadır.
Kalp hastalıkları, kalpten çıkan damarlar ile kalbe temiz olmayan kanı taşıyan damarlar ve kalp ritmi veya kalp kapaklarında meydana gelen çeşitli sıkıntılar biçiminde ortaya çıkabilmektedir. Tedavi edilmediği takdirde bu problemler gerek uzun zaman içerisinde hastanın yaşam kalitesini düşürür gerekse de ani ölümlere yol açabilmektedir.
Kalp hastalıkları, birtakım cerrahi ya da cerrahi dışı uygulamalar ile tedavi edilebilmektedir.
Teknolojinin ilerlemesi ve bilimsel çalışmaların gerçekleştirilmesi ile son 40 sene içerisinde oldukça gelişim gösteren ve günümüzde konforlu bir biçimde gerçekleştirilen Açık kalp ameliyatları öncesinde hasta ayrıntılı bir tanı ve tedavi sürecinden geçmektedir.
Açık Kalp Ameliyatı Nedir?
Genel itibarıyla açık kalp ameliyatlarında göğüs kemiğinin kesilmesi ve açılması durumu söz konusu olmaktadır. Böylelikle kalbi ve akciğerleri destekleyen bir cihaz takılmaktadır. Bu sebeple açık kalp ameliyatı biçiminde tanımlanan cerrahi operasyon süreci artık çağımızda en sık koroner arter hastalıklarının tedavisinde uygulanan bir yöntem olmaktadır. Bununla beraber aynı zamanda;
- Kalp organında belirlenen tümörlerin çıkarılmasında,
- Büyük atardamarların deformasyona uğraması sonucunda balonlaşması veya yırtılması gibi sıkıntıların meydana gelmesi yönünde ortaya çıkan problemlerin tedavisinde,
- Kalp kapaklarındaki kalp yetmezliği ve kalp darlığı sıkıntılarının tedavisinde,
- Kalpteki deliklerin tedavisinde,
- Doğumsal kalp sıkıntılarının giderilmesinde
- Kalp ritim bozuklukları ile ilgili problemlerin tedavisinde
Kullanılmaktadır.
Açık Kalp Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Hastanın tanısı ve tetkikleri, açık kalp ameliyatının öncesinde yapılmaktadır. Hastanın genel sağlık durumu ile ilgili bilgiler alındıktan sonra öyküsü baştan sona kadar dinlenilir. Donra hasta, ameliyattan bir gün önce hastaneye yatış işlemleri için hazırlanır.
Vücut içerisinde gerekli olan dezenfeksiyon uygulamaları gerçekleştirildikten sonra hasta ameliyathaneye alınır. Kalp ameliyatı yaklaşık olarak 3,5 saat sürmektedir. Açık kalp ameliyatlarında akciğerler ve kalbe takviye cihaz takılabileceği gibi kalp çalışır durumda iken de aynı zamanda ameliyat gerçekleştirilmektedir.
Göğüs Büyütücü Krem Nedir? Göğüs Büyütücü Kremler İşe Yarıyor Mu?
Strese Bağlı Saç Dökülmesi Nedir? Stres Saç Dökülmesine Nasıl Yol Açabilir?