felix markets felix markets finans felix markets felix markets pro felix markets 360
Son Dakika
--:--:--

Bakan Şimşek Savunma Sanayiini Dönüşümün Motoru Olarak Görüyor

Bakan Mehmet Şimşek, SAHA İstanbul Fuarı’nda savunma sanayisini ‘dönüşümün motoru’ olarak tanımladı. Sektörün ihracat ve cari açık üzerindeki etkisini vurgulayan Şimşek, güçlü destek mesajı verdi.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Bakan Şimşek Savunma Sanayiini Dönüşümün Motoru Olarak Görüyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin en büyük savunma, havacılık ve uzay sanayi kümelenmesi SAHA İstanbul tarafından düzenlenen fuarı ziyaret etti. İstanbul Fuar Merkezi’nde devam eden etkinlikte Bakan Şimşek, savunma sanayisinin Türkiye ekonomisi için taşıdığı önemi vurguladı.

Savunma Sanayii Cari Açıkla Mücadelede Önemli Rol Oynuyor

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii (SSB) Başkanlığı standında gazetecilere açıklamalarda bulunan Şimşek, savunma sanayisinin ülkenin en kritik sektörlerinden biri olduğunu belirtti. Bu sektörün, cari açığın azaltılmasına önemli katkı sağladığını ifade etti. Şimşek, Türkiye’nin 90’lı yıllarda dünyanın en büyük savunma ithalatçılarından biri olduğunu hatırlatarak, bugün ise 11. ihracatçı konumuna ulaştığını ve yakın zamanda ilk 10’a girmeyi hedeflediğini söyledi.

Geçen yıl 10 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini ve 18 milyar dolarlık sipariş alındığını belirten Bakan, bu durumun ülkenin uzun süredir yaşadığı cari açık kırılganlığını azaltmada büyük bir etken olduğunu vurguladı. Şimşek, orta ve uzun vadede savunma teknolojilerinin sivil alanlarda da gelişmesinin önemine işaret ederek, sektörün geleceğini çok önemsediklerini dile getirdi.

Bakan Şimşek, savunma sanayisini güçlü bir şekilde desteklemeye devam edeceklerini vurguladı. Sermaye piyasalarının derinleşmesiyle bu ekosistemin daha da güçleneceğini belirtti. Şimşek, fuar ziyaretinin Türkiye ekonomisi ve sanayisi açısından iyimser bir tablo çizdiğini kaydetti. Savunma sanayisindeki teknolojik gelişmelerin, diğer sektörlerin de küresel rekabette güçlenmesine katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

Şimşek’e ziyaretinde Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün eşlik etti. Fuar kapsamında, Kuveyt Savunma Bakanı Şeyh Abdullah Ali Abdullah es-Sabah ile Görgün arasında ASELSAN, HAVELSAN, Baykar, Otokar ve Yonca Shipyard firmalarından savunma sistemleri tedarikine yönelik bir niyet beyanı imzalandı.

Benzer Haberler
Bakan Şimşek Savunma Sanayiini Dönüşümün Motoru Olarak Görüyor
Bakan Şimşek Savunma Sanayiini Dönüşümün Motoru Olarak Görüyor
Türkiye Zırh Çeliği İhtiyacını Tamamen Yerli Kaynaklarla Karşılıyor
Türkiye Zırh Çeliği İhtiyacını Tamamen Yerli Kaynaklarla Karşılıyor
Kurban Bayramı Tatili Seyahat Hacmi 180 Milyar TL’ye Ulaşması Bekleniyor
Kurban Bayramı Tatili Seyahat Hacmi 180 Milyar TL’ye Ulaşması Bekleniyor
Küresel Piyasalar Orta Doğu Barış İyimserliğiyle Yükseldi
Küresel Piyasalar Orta Doğu Barış İyimserliğiyle Yükseldi
Avrupa Gaz Fiyatları İran ABD Anlaşma Beklentisiyle Yüzde 12,5 Düştü
Avrupa Gaz Fiyatları İran ABD Anlaşma Beklentisiyle Yüzde 12,5 Düştü
Gram Altın 6855 Lirayı Aştı Piyasa Takipte
Gram Altın 6855 Lirayı Aştı Piyasa Takipte
Haberin Doğru Adresi
Halk Gazetesi

Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.