Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 12 il için sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısı yayınladı. Hangi iller etkilenecek ve çığ riski hangi bölgelerde devam ediyor?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son tahminlerini açıklayarak Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Hatay, Mardin, Siirt, Tunceli, Şanlıurfa, Batman, Şırnak ve Osmaniye olmak üzere 12 il için “sarı” kodlu kuvvetli yağış uyarısı yayınladı. Bu illerde yerel olarak şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.
Ayrıca Doğu Anadolu’nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu’nun güney ve doğusu ile Elazığ, Tunceli, Bingöl, Hatay, Osmaniye, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde de yerel kuvvetli yağışların etkili olacağı bildirildi.
Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ ve kar erimesi tehlikesi devam etmektedir.
Yurt genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Doğu Akdeniz’in kuzey ve doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Ordu çevrelerinde aralıklı yağmur ve sağanak görülecek. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunun yüksek kesimlerinde ise karla karışık yağmur ve kar yağışı etkili olacak.
Hava sıcaklıkları iç ve batı kesimlerde artış göstererek mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Diğer bölgelerde ise sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.
Rüzgarın batı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi tahmin ediliyor. Doğu kesimlerde ise rüzgarın güneyli yönlerden hafif ve orta kuvvette etkili olacağı belirtildi.
Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.