Son Dakika
--:--:--
Dünya

Trump’tan İran’a Hürmüz Boğazı Tehdidi Pilot Kurtarma Operasyonunu Anlattı

ABD Başkanı Trump, İran’ın Hürmüz Boğazı’nı kapatması halinde ‘cehennemi yaşatma’ tehdidinde bulundu. Düşürülen ABD’li pilotların kurtarılmasına dair detayları da paylaştı.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Trump’tan İran’a Hürmüz Boğazı Tehdidi Pilot Kurtarma Operasyonunu Anlattı

ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın Hürmüz Boğazı’nı kapatması durumunda ülkeye ‘cehennemi yaşatma’ tehdidinde bulundu. Trump, İran hava savunması tarafından düşürülen ABD’ye ait savaş uçağının pilotlarının kurtarılmasına ilişkin detayları da paylaştı.

Sosyal medya platformu Truth Social üzerinden açıklama yapan Trump, ağır yaralı bir F-15 pilotunun kurtarıldığını duyurdu. İran ordusunun yoğun arama yaptığı sırada gerçekleşen operasyonun tehlikeli olduğunu belirtti. Kurtarma ekibinin olağanüstü bir cesaret ve hüner sergilediğini vurguladı.

Pilot Kurtarma Operasyonu ve İran’a Tehdit

Trump, ilk baskında pilotu kurtarma operasyonunun ‘insan ve teçhizat’ açısından riskli olduğunu ancak ekibin başarıyla tamamladığını ifade etti. Operasyonun, İran semalarında yedi saat sürdüğünü ve büyük bir başarıyla sonuçlandığını belirtti.

Pazartesi günü saat 13:00’te (TSİ 20:00) Oval Ofis’te ordu yetkilileriyle bir basın toplantısı düzenleyeceğini duyuran Trump, ‘Tanrı, muhteşem askerlerimizi korusun!’ dedi.

Daha sonra ikinci bir açıklama yapan Trump, Hürmüz Boğazı’na ilişkin sert ifadeler kullandı. Trump, ‘Şu kahrolası Boğaz’ı açın alçak budalalar yoksa cehennemi yaşarsınız’ diyerek İran’a rest çekti. Salı gününün İran için ‘Santral Günü’ ve ‘Köprü Günü’ olacağını belirtti.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, 3 Nisan’da ülkenin orta kesimlerinde bir savaş uçağını hava savunma sistemleriyle düşürdüğünü duyurmuştu. İran basını, pilotun esir alınmış olabileceğini öne sürmüştü.

ABD basını ise uçağın düştüğünü doğrulayarak bir mürettebatın kurtarıldığını, ikincisi için arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirtmişti. New York Times, Hürmüz Boğazı yakınlarında düşen F-15E ile neredeyse aynı anda ikinci bir ABD savaş uçağının daha düştüğünü ve pilotunun kurtulduğunu aktarmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, İran’da düşürülen F-15E savaş uçağının ikinci pilotunun da kurtarıldığını doğrulamıştı.

Benzer Haberler

Tümü
Gagavuzya Başkanı Evghenia Gutul Cezaevinden Yazdığı 30 Mektubu Kitaplaştırdı
Gagavuzya Başkanı Evghenia Gutul Cezaevinden Yazdığı 30 Mektubu Kitaplaştırdı
Rusya Zaporijya Nükleer Santraline Ukrayna İHA Saldırısı Düzenledi İddiasında Bulundu
Rusya Zaporijya Nükleer Santraline Ukrayna İHA Saldırısı Düzenledi İddiasında Bulundu
İran Bender Abbas ve Basra Körfezi’nde Peş Peşe Patlamalar Duyuldu
İran Bender Abbas ve Basra Körfezi’nde Peş Peşe Patlamalar Duyuldu
Slovenya’da Aşırı Sağcı Janez Jansa Yeniden Başbakan Oldu
Slovenya’da Aşırı Sağcı Janez Jansa Yeniden Başbakan Oldu
AB’den Netanyahu’nun Gazze’de Yüzde 70 İşgal Talimatına Tepki
AB’den Netanyahu’nun Gazze’de Yüzde 70 İşgal Talimatına Tepki
Pakistan Dışişleri Bakanı Dar ABD’li mevkidaşı Rubio ile görüştü
Pakistan Dışişleri Bakanı Dar ABD’li mevkidaşı Rubio ile görüştü
Haberin Doğru Adresi
Halk Gazetesi

Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.

TikTok Ücretsiz Beğeni