Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde Ayhan Tatar, 52 yıldır terzilik mesleğini sürdürüyor. Yarım asırlık tecrübesiyle üç kuşağa hizmet veren Tatar, mesleki ilkelerinden taviz vermiyor.
Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde Ayhan Tatar, çocuk yaşta çırak olarak başladığı terzilik mesleğini 52 yıldır aralıksız sürdürüyor. Yarım asrı aşan tecrübesiyle eski usul çalışmaya devam eden Tatar, dükkanında üç kuşağa birden kıyafet dikerek mesleğine olan bağlılığını gösteriyor.
Tatar’ın dükkanı, duvarlardaki eski kalıplar ve raflardaki kumaşlarla geçmişin izlerini taşıyor. Köşede hala çalışan siyah döküm dikiş makinesiyle eski usul çalışma yöntemini sürdüren terzi, mesleki ilkelerinden taviz vermiyor.
Hazır giyim sektörünün yaygınlaşmasına rağmen işlerinin azaldığını belirten Tatar, mesleğini bırakmayı hiç düşünmediğini ifade etti. Terziliğin sadece kıyafet dikmek değil, insanların hayatına dokunmak anlamına geldiğini vurguladı.
Yıllardır aynı dükkânda hizmet veren Ayhan Tatar, düğünlerden bayramlıklara kadar birçok anıda emeği bulunan müşterilerinin üç kuşağına birden kıyafet dikti. Gençlere el emeğinin değerini vurgulayan Tatar, “Bu işi sevmeyen yapamaz; sabır ve sevgi ister” dedi.
Mahalle sakinlerinden Bekir Göksoy, Ayhan Tatar’ı sadece bir terzi olarak değil, Adilcevaz için önemli bir değer olarak gördüklerini dile getirdi.
Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.