İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Macron ile görüşmesinde saldırıların durdurulmasının ‘anlamsız’ olduğunu belirterek dikkatleri üzerine çekti.
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesine ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalar yaptı. Görüşmede, İran’ın savaşı başlatmadığını vurgulayan Pezeşkiyan, ülkesinin topraklarına yönelik saldırıların durdurulması konusunun anlamsız olduğunu belirtti.
Macron ile yaptığı görüşmede Pezeşkiyan, ülkesinin bu savaşı başlatmadığını ve saldırılara karşı savunmanın doğal bir hak olduğunu ifade etti. Pezeşkiyan, topraklarına yönelik yeni bir saldırı olmayacağından emin olunmadığı sürece saldırıların durmasını konuşmanın anlamsız olduğunu vurguladı.
Pezeşkiyan, bölgedeki ABD üslerinin komşularla ilişkileri bozma amacıyla İran’a karşı kullanılmasına son verilmesi gerektiğini belirtti. ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarının görmezden gelinerek bölgede barış ve istikrarın sağlanamayacağını savundu. İran’ın zorbalara teslim olmayacağını da sözlerine ekledi.
Uluslararası toplumun ABD ve İsrail saldırılarını kınamasını beklediklerini ifade eden Pezeşkiyan, saldırganların uluslararası hukuka saygı duymaya ikna edilmesini istedi. Pezeşkiyan, doğru olmayan bilgilere dayanarak savaş başlatmanın Orta Çağ’dan kalma bir eylem olduğunu sözlerine ekledi. Açıklama 16 Mart 2026 tarihinde yapıldı.
Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.