ABD Başkanı Trump, İran’da yeni dini liderin seçimine Venezuela örneğiyle müdahil olma isteğini dile getirdi. Trump, Hamaney’in oğlunun liderliğe gelmesinin savaş riskini artıracağını öne sürdü.
ABD Başkanı Donald Trump, İran’daki dini liderlik seçimiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Trump, Venezuela’daki duruma benzer şekilde İran’ın bir sonraki dini liderinin belirlenmesi sürecine kişisel olarak müdahil olması gerektiğini belirtti.
Trump, mevcut dini lider Ali Hamaney’in yerine oğlunun Mücteba Hamaney’in geçmesinin ABD için kabul edilemez olduğunu vurguladı. ABD Başkanı, Hamaney’in oğlunun önemsiz bir figür olduğunu ifade ederek, Venezuela’daki Delcy Rodriguez örneğini hatırlattı ve bu atama sürecine kendisinin de dahil olması gerektiğini söyledi.
Mücteba Hamaney’in dini lider seçilmesi durumunda, İran’ın beş yıl içinde yeniden savaşa sürükleneceğini iddia eden Trump, bu seçimin kendisi için kabul edilemez olduğunu dile getirdi. Trump, İran’a uyum ve barış getirecek bir liderin seçilmesini arzu ettiklerini belirtti.
Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.