Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de gerçekleştirilen Dördüncü Kırım Platformu Liderler Zirvesi’ne video mesajıyla katıldı. İşte Erdoğan’ın mesajından öne çıkanlar: Kırım Platformu’na Mesaj Gönderdi Cumhurbaşkanı Erdoğan, video mesajında Ukrayna Devlet Başkanı…
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de gerçekleştirilen Dördüncü Kırım Platformu Liderler Zirvesi’ne video mesajıyla katıldı. İşte Erdoğan’ın mesajından öne çıkanlar:
Cumhurbaşkanı Erdoğan, video mesajında Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Ukrayna halkı, Kırım Türkleri ve zirve katılımcılarını selamlayarak konuşmasına başladı. Erdoğan, “Savaşın 3. yılını doldurduğumuz bu acı günde ülke ve millet olarak dost Ukrayna halkının yanında olduğumuzu öncelikle ifade etmek istiyorum.” dedi.
Erdoğan, “Savaşın değil, barışın yıldönümünü idrak etmek için hepimize önemli sorumluluklar düşüyor.” ifadelerini kullanarak, Türkiye’nin Ukrayna’ya verdiği desteğin sürdüğünü vurguladı. “Bugün de savaşın müzakereler vasıtasıyla sonlandırılması için her türlü gayreti göstermeye kararlıyız. Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve egemenliğine olan güçlü desteğimizi sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, savaşın dördüncü yılına girilirken, diplomasi, diyalog ve müzakerelerin ivme kazandığını belirterek, “Adil ve kalıcı barışa giden yol ancak her iki tarafın da eşit ve hakkaniyetli şekilde temsil edildiği bir denklemle açılabilir.” dedi. Türkiye’nin barışın tesisi için çalışmaya devam edeceğine vurgu yaptı.
Erdoğan, mesajını, “2025’in barışın inşa edileceği bir yıl olmasını temenni ediyorum. Ramazan’ın tüm insanlığa barış, huzur ve esenlik getirmesini Rabb’imden niyaz ediyorum.” sözleriyle tamamladı.
Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.