Lübnan Sağlık Bakanlığından İsrail’in Hastanelere Saldırılarına Kınama Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun başkent Beyrut ve Cebel Lübnan bölgesindeki hastanelere düzenlediği saldırıları kınadı. İsrail Hastanelere Saldırılarına Devam Ediyor İsrail ordusunun, Beyrut’un…
Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun başkent Beyrut ve Cebel Lübnan bölgesindeki hastanelere düzenlediği saldırıları kınadı.
İsrail ordusunun, Beyrut’un güneyindeki es-Sahil Hastanesi’ni vurmakla tehdit etmesinin ardından Refik Hariri Üniversite Hastanesi’ne yönelik saldırı gerçekleştirdiği belirtildi.
Lübnan Sağlık Bakanlığı, uluslararası topluma İsrail’in sağlık sistemine yönelik saldırılarına karşı sessiz kalmaması çağrısında bulundu.
Açıklamada, İsrail’in sağlık sistemine yönelik saldırılarının uluslararası kanunları ihlal eden savaş suçları olduğu vurgulandı.
Lübnan Sağlık Bakanlığı, ülkenin zorlu savaş koşullarında hizmet vermeye çalışan hastaneler ve sağlık çalışanlarına destek mesajı verdi.
Son 24 saatte İsrail saldırılarında hayatını kaybeden 4 sağlık personeli ve yaralanan 5 sağlık çalışanına da değinilen açıklamada, uluslararası toplumun İsrail’in saldırılarına karşı insani bir tavır alması gerektiği vurgulandı.
Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.