Adalet Bakanı Tunç’un Açıklamaları Adalet Bakanı Tunç, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki Filistinlilere yönelik soykırım savaşının birinci yılında sert bir açıklama yaptı. Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “7 Ekim 2023’ten…
Adalet Bakanı Tunç, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki Filistinlilere yönelik soykırım savaşının birinci yılında sert bir açıklama yaptı. Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “7 Ekim 2023’ten bu yana, tam bir yıldır işgalci İsrail’in soykırımına uğrayan Filistinli kardeşlerimizin yaşadığı acı nedeniyle yüreğimiz yanmaktadır” ifadelerini kullandı.
Bakan Tunç, uluslararası hukuku ayaklar altına alan İsrail’in, Filistin’de en temel insan haklarını yok saydığını belirterek, “Yaklaşık 42 bin Filistinlinin hayatını kaybettiği, 100 bine yakın Filistinlinin yaralandığı, milyonlarca Filistinlinin sistematik olarak göçe zorlandığı Gazze, dünyanın en büyük çocuk ve kadın mezarlığı haline gelmiştir” şeklinde konuştu.
Bakan Tunç, uluslararası kuruluşların aldığı kararlara uymayan İsrail’in, bir milleti yok etmeye çalıştığını belirterek, “Netanyahu ve çetesine artık ‘dur’ denmeli” dedi. Ayrıca, İsrail’in savaş suçlarına devam ettiğini ve uluslararası toplumun bu duruma sessiz kaldığını vurguladı.
Bakan Tunç, Filistin davasının yanında durmanın insanlık ve tarihe karşı bir sorumluluk olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde masum Filistinli kardeşlerin her zaman destekçisi olacaklarını ve uluslararası hukuk önünde İsrail yetkililerine hesap soracaklarını ifade etti.
Son olarak, Bakan Tunç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Dünya 5’ten büyüktür” sözlerine vurgu yaparak, dünyada hakkın, hakkaniyetin ve adaletin savunucusu olacaklarını belirtti. Ayrıca, İsrail’in hain saldırılarında şehit olanlara Allah’tan rahmet dileyerek, adalet mücadelesine devam edeceklerini kaydetti.
Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.