Son Dakika
--:--:--
Gündem

Yunanistan tatilinde şezlong sıkıntısı Alman turiste tazminat kazandırdı

Yunanistan’ın İstanköy adasında şezlong bulma mücadelesi veren Alman turist, tur operatörüne açtığı davayı kısmen kazanarak tazminat elde etti.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Yunanistan tatilinde şezlong sıkıntısı Alman turiste tazminat kazandırdı

Yunanistan’ın İstanköy (Kos) adasında 2024 yılında ailesiyle tatil yapan adı açıklanmayan bir Alman turist, otelde şezlong bulma sıkıntısı nedeniyle tur operatörüne açtığı davayı kısmen kazandı. Hannover Bölge Mahkemesi, ailenin paket tatilinin “kusurlu” olduğuna hükmederek daha yüksek bir iade almasına karar verdi.

Turist, her sabah 06.00’da uyanmasına rağmen şezlong bulmak için günde 20 dakika harcadığını belirtti. Şezlongların sürekli rezerve edilmesi nedeniyle kullanılamaz durumda olduğunu savunarak, bu duruma izin veren tur operatörünü dava etti.

İstanköy tatili için 7 bin 186 euro ödeyen aile, otelin havluyla yer kapma yasağını uygulamadığını mahkemede dile getirdi. Bu durumun çocuklarının yerde yatmak zorunda kalmasına neden olduğunu ifade ettiler.

Tur operatörü başlangıçta 350 euroluk bir iade teklif etse de, mahkeme bu miktarın 986,70 euroya çıkarılmasına karar verdi. Bu karar, kusurlu hizmet karşılığında ödenecek bedeli belirledi.

Mahkemeden ‘Makul Düzenleme’ Vurgusu

Hannover Bölge Mahkemesi hakimleri, seyahat şirketinin oteli doğrudan işletmediğini ve her müşteriye anlık şezlong garantisi veremeyeceğini kabul etti. Ancak operatörün, misafir sayısı ile şezlong oranı arasında “makul” bir dengeyi sağlayacak organizasyonel bir yapıyı kurma yükümlülüğü bulunduğunu vurguladı.

Şezlong Savaşları Sosyal Medyada Gündemde

Tatil beldelerinde sıkça yaşanan “şezlong savaşları”, son yıllarda sosyal medyanın da önemli gündem maddelerinden biri haline geldi. Geçtiğimiz yıl İspanya’nın Tenerife adasında, bazı tatilcilerin yer kapmak için geceyi şezlonglarda geçirdiği görüntüler geniş yankı uyandırdı.

Bazı tur şirketleri bu tür durumları önlemek amacıyla ek ücret karşılığında şezlong rezervasyonu seçeneği sunuyor. İspanya’nın bazı bölgeleri ise, şezlong tutup saatlerce gelmeyenlere 250 euroya varan para cezaları uyguluyor.

Benzer Haberler

Tümü
Resepsiyondan Dersliğe Mekâna Göre Logolu Duvar Saati Ölçüsü
Resepsiyondan Dersliğe Mekâna Göre Logolu Duvar Saati Ölçüsü
Başakşehir Ortaokulunda Vefat ve Yaralanma
Başakşehir Ortaokulunda Vefat ve Yaralanma
İlk Muayene Süreci: Ataşehir Çocuk Diş Doktoru Ziyaretinde Adım Adım Neler Olur?
İlk Muayene Süreci: Ataşehir Çocuk Diş Doktoru Ziyaretinde Adım Adım Neler Olur?
Emniyet Genel Müdürlüğü Terfi ve Atama Kararlarını Açıkladı
Emniyet Genel Müdürlüğü Terfi ve Atama Kararlarını Açıkladı
Erdoğan TEKNOFEST Güneydoğu’da Gençlere Seslendi
Erdoğan TEKNOFEST Güneydoğu’da Gençlere Seslendi
Slimworld’ün 80 Şube Vizyonu: Gülcan Egin’in Liderliğinde Büyüyen Bir Başarı Hikâyesi
Slimworld’ün 80 Şube Vizyonu: Gülcan Egin’in Liderliğinde Büyüyen Bir Başarı Hikâyesi
Haberin Doğru Adresi
Halk Gazetesi

Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.

TikTok Ücretsiz Beğeni