Son Dakika
--:--:--
Eğitim

TTK, sosyal bilimleri tercih eden öğrencilere burs verecek

Prof. Dr. Yüksel Özgen’un TTK Başkanı Olarak Yürüttüğü Başarı Bursları Hakkında Bilgiler TTK Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen, üniversite sınavında sosyal bilimler alanını tercih eden öğrencilere başarı bursları verildiğini açıkladı….

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
TTK, sosyal bilimleri tercih eden öğrencilere burs verecek

Prof. Dr. Yüksel Özgen’un TTK Başkanı Olarak Yürüttüğü Başarı Bursları Hakkında Bilgiler

TTK Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen, üniversite sınavında sosyal bilimler alanını tercih eden öğrencilere başarı bursları verildiğini açıkladı. İşte detaylar:

– Başarı Bursu Kriterleri: Üniversite sınavında ilk 30 bine giren öğrenciler, tarih, sanat tarihi, arkeoloji, coğrafya, felsefe, sosyoloji, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi gibi sosyal bilim dallarını tercih ederek yerleştiklerinde başarı durumlarına göre burs almaya hak kazanıyor. Burs miktarı 2,250 TL ile 6,000 TL arasında değişmektedir.

– Burs Miktarı: Öğrencilerin sıralamalarına göre burs miktarı kademeli olarak belirlenmektedir. İlk 1000’e giren öğrencilere aylık 6,000 TL, 1001 ile 5000 arasına giren öğrencilere ise 4,000 TL verilmektedir.

– Burs Kontenjanı: Bu yıl sosyal bilimler alanını tercih edecek öğrenciler için belirlenen burs kontenjanı 210 kişidir.

– Lisansüstü Burs İmkanı: Yeni eğitim yılı için 100 kişilik lisansüstü burs kontenjanı ayrılmıştır. Bu seneki kontenjan dolunca, toplam bursiyer sayısı 1100’e ulaşacaktır.

– Başvuru Süreci: Üniversite sınavında başarılı olan öğrencilerin, sosyal bilimleri ilk 3 tercih olarak belirlemeleri ve TTK’ya başvurmaları gerekmektedir. Başvurular ekim ayında TTK’nın internet sitesinden yapılacaktır.

Prof. Dr. Yüksel Özgen, TTK’nın sosyal bilimler alanında nitelikli insanlar yetiştirmeyi amaçladığını vurgulayarak, öğrencilerin burs koşullarını iyi bilerek tercih yapmalarını istedi. Başarı bursu alan öğrencilerin not ortalamalarını korumaları halinde 10 yıl boyunca burs almaya devam edeceklerini belirtti. Bursu kesilen öğrenci sayısının oldukça az olduğuna dikkat çekti.

Benzer Haberler

Tümü
YÖK’te 35 Sözleşmeli Personel Alımında Yedek Aday Listesi Açıklandı
YÖK’te 35 Sözleşmeli Personel Alımında Yedek Aday Listesi Açıklandı
Brezilya Hükümeti’nden Uluslararası Öğrencilere Lisansüstü Burs Fırsatı
Brezilya Hükümeti’nden Uluslararası Öğrencilere Lisansüstü Burs Fırsatı
UNESCO-Özbekistan Yapay Zekâ Etiği Biruni Ödülü için Adaylık Süreci Başladı
UNESCO-Özbekistan Yapay Zekâ Etiği Biruni Ödülü için Adaylık Süreci Başladı
6 Üniversiteye Rektör Adaylığı Başvuruları Başladı
6 Üniversiteye Rektör Adaylığı Başvuruları Başladı
Slovakya Ulusal Bursları İçin Başvurular Açıldı
Slovakya Ulusal Bursları İçin Başvurular Açıldı
Yükseköğretim Kurulu 35 Sözleşmeli Personel Alımında Yedek Adaylara Çağrı
Yükseköğretim Kurulu 35 Sözleşmeli Personel Alımında Yedek Adaylara Çağrı
Haberin Doğru Adresi
Halk Gazetesi

Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.

TikTok Ücretsiz Beğeni