İran ve İsrail Arasındaki Ateşkes Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, İran ve İsrail arasındaki çatışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakanlık, Türkiye’nin gerçek barış için tüm taraflarla diyalog kanallarını açık tuttuğunu vurguladı. Çatışmaların barış, güvenlik ve istikrarı tehdit ettiğini belirten bakanlık, nükleer programlarla ilgili anlaşmazlıkların siyasi ve diplomatik yollarla çözülmesi gerektiğini ifade etti. Terör Örgütü PKK’nın Silah Bırakma…
Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, İran ve İsrail arasındaki çatışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakanlık, Türkiye’nin gerçek barış için tüm taraflarla diyalog kanallarını açık tuttuğunu vurguladı. Çatışmaların barış, güvenlik ve istikrarı tehdit ettiğini belirten bakanlık, nükleer programlarla ilgili anlaşmazlıkların siyasi ve diplomatik yollarla çözülmesi gerektiğini ifade etti.
Bakanlık kaynakları, terör örgütü PKK’nın silah bırakma sürecindeki son durumu açıkladı. PKK’ya karşı alınan tedbirlerin devam edeceğini belirten bakanlık, Türk Silahlı Kuvvetlerinin süreci başarıyla tamamlamak için gereken çabayı gösterdiğini aktardı.
Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye’nin NATO Zirvesi sonrası savunma harcamaları hakkında açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin savunma harcamalarının NATO hedeflerinin üzerinde olduğunu belirten bakanlık, savunma bütçesini artırarak savunma sanayisine yatırım yapmaya devam ettiklerini dile getirdi.
Bakanlık, Şam’daki Mar İlyas Kilisesi’ne yönelik terör saldırısını kınadı. Suriye halkının yanında olduklarını belirten bakanlık, terörle mücadele konusunda bölge ülkeleriyle iş birliği yapacaklarını ifade etti.
Milli Savunma Bakanlığı, teröristlerle mücadele kapsamında Kara Kuvvetleri’nin başarılı operasyonları hakkında bilgi verdi. PKK’lı teröristlerin teslim olmasının yanı sıra sınır emniyeti faaliyetlerinde gözaltına alınan kişi sayısını açıkladı.
Bakanlık, Türk Silahlı Kuvvetlerinin bölgesel ve küresel barışa katkılarına vurgu yaparak Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin kuruluş yıl dönümünü kutladı. Türkiye’nin barışçıl çözümler ve diplomatik girişimlerle bölgedeki istikrarı desteklediğini belirtti.
Tuğamiral Aktürk, orman yangınlarına müdahalede görev alan helikopterlerin faaliyetlerini paylaştı. Milli Savunma Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan protokoller kapsamında doğal afetlerle mücadelede destek sağlandığını aktardı.
MKE AŞ tarafından geliştirilen Türkiye’nin ilk çok maksatlı tapasının üretim aşamasına geçildiğini açıklayan bakanlık, yeni su altı teknolojilerinin geliştirileceği merkezin de faaliyete geçtiğini belirtti.
Aktürk, Milli Savunma Üniversitesi’nin askeri öğrenci temini sürecinin devam ettiğini ve bedelli askerlik hizmetiyle ilgili bilgileri paylaştı. Personel alım işlemlerinin planlandığı takvime uygun şekilde devam ettiğini vurguladı.
Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.