Son Dakika
--:--:--
Eğitim

Mesleki ve Teknik Liseler Öğrencilerine Hem Eğitim Hem de Üretim Fırsatı Sunuyor

Öğrencilerin Katkısıyla Ekonomiye Canlılık Getiriyorlar İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 62 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi içerisinde bulunan 16’sında, öğrenciler hem eğitim alıyor hem de ürettikleri ürünlerle ekonomiye katkı sağlıyor….

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Mesleki ve Teknik Liseler Öğrencilerine Hem Eğitim Hem de Üretim Fırsatı Sunuyor

Öğrencilerin Katkısıyla Ekonomiye Canlılık Getiriyorlar

İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 62 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi içerisinde bulunan 16’sında, öğrenciler hem eğitim alıyor hem de ürettikleri ürünlerle ekonomiye katkı sağlıyor. Öğrencilerin desteğiyle farklı bölümlerde üretilen ürünler piyasaya sunulurken, güzellik ve çocuk gelişimi alanlarında da hizmet veriliyor.

Meslek Liselerinde Ciro Artıyor

Son 4 ayda 68 milyon lira ciro elde eden meslek liseleri, 2022, 2023 ve 2024 yıllarında ise toplamda 459 milyon 382 bin 349 lira ciro elde etti. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şirine Eronat, öğrencilerin atölyelerde üretim yaparak meslek edindiğini belirtti ve bu rakamı daha da artırmayı hedeflediklerini vurguladı.

Öğrenciler Geleceğe Hazırlanıyor

Eronat, meslek liselerinin ara eleman ihtiyacını karşılayarak öğrencilere iş imkanı sunduğunu belirtti. Öğrenciler erken yaşta meslek edinerek iş yaşamına atılabiliyor ve kendi iş yerlerini açma fırsatı bulabiliyor.

Öğrencilerin Deneyimleri

Bağcılar Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Güzellik Hizmetleri öğrencisi Hilal Toprak, eğitim aldığı alanda iş yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirtirken, Yiyecek İçecek Hizmetleri öğrencisi Zozan Bilen ise okuldaki uygulamalı eğitimlerin kendilerine iş deneyimi kazandırdığını söyledi.

Diyarbakır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya ve İç Mekan Tasarımı öğrencisi Umutcan Demirbaş ise mesleğini sevdiğini ve gelecekte kendi iş yerini açmak istediğini ifade etti. Bu öğrenciler, meslek liselerinde aldıkları eğitimle geleceğe umutla bakıyor.

Benzer Haberler

Tümü
YÖK’te 35 Sözleşmeli Personel Alımında Yedek Aday Listesi Açıklandı
YÖK’te 35 Sözleşmeli Personel Alımında Yedek Aday Listesi Açıklandı
Brezilya Hükümeti’nden Uluslararası Öğrencilere Lisansüstü Burs Fırsatı
Brezilya Hükümeti’nden Uluslararası Öğrencilere Lisansüstü Burs Fırsatı
UNESCO-Özbekistan Yapay Zekâ Etiği Biruni Ödülü için Adaylık Süreci Başladı
UNESCO-Özbekistan Yapay Zekâ Etiği Biruni Ödülü için Adaylık Süreci Başladı
6 Üniversiteye Rektör Adaylığı Başvuruları Başladı
6 Üniversiteye Rektör Adaylığı Başvuruları Başladı
Slovakya Ulusal Bursları İçin Başvurular Açıldı
Slovakya Ulusal Bursları İçin Başvurular Açıldı
Yükseköğretim Kurulu 35 Sözleşmeli Personel Alımında Yedek Adaylara Çağrı
Yükseköğretim Kurulu 35 Sözleşmeli Personel Alımında Yedek Adaylara Çağrı
Haberin Doğru Adresi
Halk Gazetesi

Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.

TikTok Ücretsiz Beğeni