Sosyal medya fenomeni Merve Taşkın, hakkında çıkarılan yakalama kararı ve uyuşturucu partileri iddialarına Bali’den yanıt verdi. Türkiye’de yaşadığı yorgunluğu ve ‘suçsuz yere’ ifade verme süreçlerini gözyaşlarıyla anlattı.
Türkiye’yi geride bırakarak Bali’ye giden sosyal medya fenomeni Merve Taşkın, gündemdeki yerini koruyor. Yolculuk esnasında paylaştığı videoda döktüğü gözyaşları ve “Sürekli kapıma polis geliyor” sözleri hafızalardaki tazeliğini korurken, şimdilerde adı çok daha çetrefilli bir konuya karışmış durumda: uyuşturucu operasyonları ve hakkında çıkarılan yakalama kararı.
Narkotik ekiplerinin yürüttüğü titiz bir soruşturma kapsamında, Merve Taşkın hakkında şaşırtıcı bir yakalama kararı çıkarıldı. Bu kararın temelinde, uyuşturucu partileriyle ilgili çarpıcı ifadeler yatıyor.
Geçtiğimiz günlerde savcılıkta ifade veren Barmen Atilla Aydın, ifadesinde Taşkın’ın da bu partilerde bulunduğunu belirtmişti. Benzer şekilde, firari olarak aranan Kasım Garipoğlu’nun şoförünün verdiği ifadede de Merve Taşkın’ın adının geçtiği öğrenildi. Bu ifadeler, Taşkın’ın durumunu daha da karmaşık bir hale getiriyor.
Hakkındaki bu iddialar ve yakalama kararı üzerine Merve Taşkın, sosyal medya platformu X üzerinden sessizliğini bozdu. Oldukça net ve duygusal bir dille şu ifadeleri kullandı:
“Ne kadar inanır inanmazsınız bilmiyorum ama ben suçlu değilim. Ülkeme geri dönsem de gerçek bir adalet sistemi varsa hala eğer ifademi alıp yine serbest bırakmaları gerekiyor çünkü suçum yok. Yani bir problem yok.”
Taşkın, Türkiye’deki sürekli baskı ve yargı süreçlerinden duyduğu bezginliği de dile getirdi:
“Ben sadece Türkiye’de yoruldum. Sürekli suçsuz yere düzenli olarak ifade vermek yorucu. Yıllardır zaten ifademi alıp serbest bırakıyorlar. Yıllardır zaten düzenli olarak mahkemelerim oluyor. Hala daha var. Bitmedi ve bitmiyor.. Ama siz bilip bilmeden taslamayı, atıp tutmayı sevdiğiniz için söylediklerim de boşuna biliyorum..”
Sözlerinin devamında, kendisine yöneltilen eleştirilere ve kötü dileklere sitem ederek, “Tek isteğiniz benim mutlu olmamam ve hapse girmem.. Kendiniz mutlu olmadığınız için mutlu olmaya çalışan insanların da hayatlarını karartmak istiyorsunuz..” dedi. Son olarak tüm bu karmaşanın ortasında güvendiği tek şeyin ilahi adalet olduğunu vurgulayarak, “Allah her şeyi biliyor ve görüyor. Allah’a güveniyorum başka diyebileceğim bir şey yok..” ifadelerini kullandı.
Merve Taşkın, Türkiye’den ayrılmadan önceki ruh halini ve yaşadığı paranoyaları daha önce de kamuoyuyla paylaşmıştı. O dönemde yaptığı açıklamalarda, sürekli bir tedirginlik içinde olduğunu ve her an gözaltına alınma korkusu yaşadığını anlatmıştı:
“Her kapı çaldığında polis geldi sanıyordum. Sürekli yatağımın bir köşesine kıyafet koyuyor, kedim için etrafa mama ve su bırakıyordum.” Bu sözler, onun Türkiye’den ayrılma kararının ardında yatan derin endişeyi gözler önüne seriyor.
Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.