Kahramanmaraş’ta kilo kaybı şikayetiyle başvuran Fatih Kırık’ın sol böbreğinden 20 cm’lik dev tümör çıkarıldı. Opr. Dr. Orhan Sümbül başarılı operasyonu gerçekleştirdi.
Kahramanmaraş’ta kilo kaybı şikayetiyle hastaneye başvuran Fatih Kırık’ın (42) sol böbreğinde yaklaşık 20 santimetre boyutunda tümör tespit edildi. Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Orhan Sümbül tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyonla tümör çıkarıldı.
Fatih Kırık, kilo kaybı şikayeti üzerine dahiliye polikliniğine başvurdu. Yapılan ultrason ve tomografi incelemelerinde sol böbrekte büyük bir kitle belirlendi. Üroloji kliniğine sevk edilen hastanın muayenesinde elle hissedilir bir kitle saptandı. İleri tetkikler için çekilen MR’da, tümörün 20 santimetreye ulaştığı ve yukarıda pankreas ile dalağa yapışık olduğu, aşağıda ise pelvik bölgeye ve idrar kesesine kadar indiği görüldü.
Opr. Dr. Orhan Sümbül, hastanın ağrı, idrarda kanama veya yan ağrısı gibi belirtilerinin olmadığını, sadece son dönemde başlayan kilo kaybının dikkat çektiğini belirtti. Genel cerrahi ekibinin de desteğiyle 4 saat süren ameliyatın başarılı geçtiği ve tümörün tamamen temizlendiği açıklandı. Hastanın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
Hasta Fatih Kırık ise başlangıçta 17 santimetre olarak ölçülen kitlenin ameliyat sırasında 20 santimetreye ulaştığını belirterek, operasyonun başarısıyla sağlığına kavuştuğunu ifade etti.
Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.