Bakan Vedat Işıkhan, İŞKUR’un engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmaları için sağladığı hibe desteği programlarının sürdüğünü duyurdu. Üçüncü dönem başvuruları başladı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla engelli ve eski hükümlü vatandaşların kendi işlerini kurmalarına yönelik projelere sağlanan hibe desteklerinin devam ettiğini duyurdu. Bakan Işıkhan, bu desteklerin çalışma hayatını güçlendirmeyi amaçladığını belirtti.
İŞKUR’un sunduğu kendi işini kurma hibe desteği, mesleki eğitim, destekli istihdam, destek teknolojileri ve korumalı iş yerlerinin desteklenmesi gibi programlar aracılığıyla engelli ve eski hükümlülere ulaşılıyor. Bu yılın ilk iki ayında 440 projeye toplam 231,8 milyon lira tahsis edildi.
Mart ve nisan aylarını kapsayan ikinci dönemde ise 352 farklı projeye 187,4 milyon lira hibe desteği sağlandı. Bu destekler, söz konusu vatandaşların topluma yeniden entegrasyonunu ve ekonomik hayata katılımını teşvik etmeyi hedefliyor.
Bakan Işıkhan, üçüncü dönem başvurularının da bugün itibarıyla başladığını açıkladı. Proje başvuruları için son tarih 11 Mayıs olarak belirlendi.
Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.