Son Dakika
--:--:--
Magazin

Esra Ezmeci’nin Unvan Savaşı: Cezaya Tepki, Haberlere Dava Yolda!

Ünlü isim Esra Ezmeci, “klinik psikolog” unvanını izinsiz kullandığı gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı. Ancak Ezmeci, karara ve çıkan haberlere sert tepki göstererek, unvanın kendi hakkı olduğunu ve “yalan haber” yapanlara dava açacağını duyurdu.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Esra Ezmeci’nin Unvan Savaşı: Cezaya Tepki, Haberlere Dava Yolda!

Son günlerde kamuoyunun yakından takip ettiği bir gelişme, ekranların tanıdık yüzü Esra Ezmeci’yi bir kez daha ilgi odağına taşıdı. İstanbul Beşiktaş’taki ofisinde kullandığı “klinik psikolog” unvanı, adli mercileri harekete geçirdi ve neticesinde bir mahkeme kararıyla sonuçlandı.

Ezmeci’nin Unvan Meselesi: Yaptırım Kararı Kapıda

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince titizlikle yürütülen denetimler, Ezmeci’nin bahsi geçen unvanı kullanmasına olanak tanıyan resmi bir diplomasının bulunmadığını gün yüzüne çıkardı. Bu durum, savcılık soruşturmasını hızlandırdı ve peşinden mahkeme süreci başladı. Adli merciler önünde uzun süren bir bekleyişin ardından, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava nihayete erdi.

Mahkemeden Ezmeci’ye 10 Ay Hapis Cezası

Yargılama sonucunda mahkeme, Esra Ezmeci’yi “Tababet ve Şuabatı San’atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun” hükümlerine muhalefetten suçlu buldu. Verilen karar neticesinde, Ezmeci’ye 10 ay hapis cezası hükmedildi. Ancak mahkeme, bu hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar vererek, cezanın infazını belli koşullara bağladı.

Ezmeci’den Çok Keskin Bir Çıkış: “Benim Hakkım, Haberler Kasıtlı Yanlış!”

Mahkeme kararının kamuoyuna yansımasıyla birlikte Esra Ezmeci’den oldukça keskin bir açıklama geldi. Ezmeci, hem psikoloji eğitimi aldığını hem de yüksek lisans yaptığını dile getirerek, klinik psikoloji unvanı için geçmişte bizzat kendisinin dava açtığını ifade etti. Ünlü isim, hakkında çıkan haberlerin “kasıtlı olarak yanlış” olduğunu ve bunun bir algı operasyonu olduğunu savundu.

“Haberi sözcü yaptı. Hem psikoloji hem yüksek lisansı yaptım. Uygulamalı psikoloji yüksek lisansı bitirdim,” diyen Ezmeci, iddialarını şu sözlerle pekiştirdi: “7 sene sonra klinik psikoloji için ben dava açtım. O unvan benim de hakkım diyerek dava açtım. Şimdi kasten yalan haber yaptılar. Yalan haberlere dava açacağım.” Bu ifadeler, Ezmeci’nin hem hukuki sürece hem de medyada yer alan bilgilere yönelik kati duruşunu gözler önüne serdi.

Hukuki Mücadele Devam Ediyor

Edinilen bilgilere göre, Esra Ezmeci, yerel mahkemenin bu kararını üst mahkemeye taşıdı ve itirazda bulundu. Bu durum, dosyaya ilişkin hukuki sürecin halen devam ettiğini ve nihai kararın henüz kesinleşmediğini gösteriyor. Ezmeci’nin bu konudaki mücadelesinin önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor.

Benzer Haberler

Tümü
Türk Halk Müziğine Yeni Bir Soluk: Eren Koç’tan “Eğildim Bir Dolu İçtim”
Türk Halk Müziğine Yeni Bir Soluk: Eren Koç’tan “Eğildim Bir Dolu İçtim”
Ufuk Özkan’a Beklenen Umut Işığı Doğdu: Donör Bulundu!
Ufuk Özkan’a Beklenen Umut Işığı Doğdu: Donör Bulundu!
Tarkan’dan Hayranıyla Güldüren Diyalog: ‘Teyze Değil, Abla Demem Gerek!’
Tarkan’dan Hayranıyla Güldüren Diyalog: ‘Teyze Değil, Abla Demem Gerek!’
Wanda Nara’dan Şaşırtan İtiraf: ‘Icardi ile Sonsuza Dek Aile Kalacağız!’
Wanda Nara’dan Şaşırtan İtiraf: ‘Icardi ile Sonsuza Dek Aile Kalacağız!’
Yeşilçam’ın Unutulmaz “Zıpzıp”ı Necdet Kökeş Hayata Veda Etti
Yeşilçam’ın Unutulmaz “Zıpzıp”ı Necdet Kökeş Hayata Veda Etti
Hakan Taşıyan’dan Güzel Haberler: Sağlık Durumu Hakkında Son Gelişmeler!
Hakan Taşıyan’dan Güzel Haberler: Sağlık Durumu Hakkında Son Gelişmeler!
Haberin Doğru Adresi
Halk Gazetesi

Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.

TikTok Ücretsiz Beğeni