YÖK’ten Alınan Bilgiye Göre: Devlet Üniversitelerinde Kadro Dağılımında Değişiklik Devlet Yükseköğretim Kurumlarında Öğretim Elemanı Norm Kadrolarının Belirlenmesine ve Kullanılmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, devlet üniversitelerinde öğretim üyesi temininde güçlük çekildiğine karar verilen birimlerde profesör ve doçent kadrolarına atamalarda, kadroların 3/4’ünün aynı ünvanda olmaması şartının aranmamasına yönelik düzenleme yapıldı….
YÖK’ten Alınan Bilgiye Göre:
Devlet Yükseköğretim Kurumlarında Öğretim Elemanı Norm Kadrolarının Belirlenmesine ve Kullanılmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, devlet üniversitelerinde öğretim üyesi temininde güçlük çekildiğine karar verilen birimlerde profesör ve doçent kadrolarına atamalarda, kadroların 3/4’ünün aynı ünvanda olmaması şartının aranmamasına yönelik düzenleme yapıldı.
Bu düzenlemeyle, ilave profesör veya doçent ihtiyacı bulunan üniversitelerde YÖK kararıyla “Öğretim elemanı asgari kadro sayısını aşan bütün atamalarda, asgari kadrolar da dahil olmak üzere kadroların en fazla 3/4’ü aynı ünvan için kullanılabilir” hükmü uygulanmayacak. Böylece devlet üniversitelerinde öğretim elemanı atamalarında daha esnek bir yapı oluşturulmuş oldu.
Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.