Otel, Darbe Girişiminden Sonra Hala İzlerini Taşıyor Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 15 Temmuz 2016’da hain darbe girişiminin yaşandığı gün konakladığı otel, FETÖ’nün suikast timinin saldırısına maruz kaldı. Ancak 9 yıldır bu saldırının izlerini göstermek amacıyla onarılmıyor. Odalar, Saldırının İzlerini Taşıyor Otelin odaları, o gece yaşanan kargaşayı yansıtan kırık pencereler, kurşun delikleri, parçalanmış eşyalar ve hala temizlenmemiş kan…
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 15 Temmuz 2016’da hain darbe girişiminin yaşandığı gün konakladığı otel, FETÖ’nün suikast timinin saldırısına maruz kaldı. Ancak 9 yıldır bu saldırının izlerini göstermek amacıyla onarılmıyor.
Otelin odaları, o gece yaşanan kargaşayı yansıtan kırık pencereler, kurşun delikleri, parçalanmış eşyalar ve hala temizlenmemiş kan izleriyle dolu. Saldırının en ağır yaşandığı odalardan birindeki kırık pencereler dış cephenin kartonpiyerle kaplanarak kamufle edilmiş durumda.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı odanın arkasındaki bölümde, toplantı masasındaki dağınık dosyalar ve suikast timine karşı güvenlik güçlerinin cesur mücadelesini yansıtan detaylar hala duruyor. Bir koruma polisine ait kelepçe, kan izleri bulunan yatağın üstünde dururken, bir kanepenin üzerinde 18 kurşun izi dikkat çekiyor.
Saldırıda şehit olan koruma polisi Mehmet Çetin ve Marmaris Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Nedip Cengiz Eker anısına, oteldeki odaların ve koridorların dokusunda hala yaşayan bir iz bırakmış durumda.
Darbe girişimi sonrasında ormanlık alana kaçan darbeciler, bölgede gerçekleştirilen 17 günlük arama çalışması sonucunda yakalanmıştı. Ancak otel, o gece yaşanan karanlık olayların izlerini hala üzerinden atamamış gibi görünüyor.
Halk Gazetesi, ülke gündemini objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla takipçilerine ulaştırmayı amaçlayan, dijital haber platformudur. Okurlarına doğru, hızlı ve güvenilir bilgi sunma ilkesiyle, şeffaf ve sorumlu gazetecilik anlayışını benimsiyoruz.